Foto: DELFI Aculiecinieks
Vai ir iespējams 200 metru garā laukumā izvērst karogu, kas ir 400 metrus garš? Atbilde vienkārša – tas ir iespējams, ja to izvērš pa perimetru.

Tieši to 9.novembrī pie Brīvības pieminekļa ar gigantisku Lietuvas karogu izdarīja šīs valsts skolnieki un studenti. No Z.A.Meierovica bulvāra, virzoties pa Brīvības bulvāri, šajā karogā tika savā veidā "ietīts" Brīvības piemineklis.

Šī akcija tika veltīta Latvijas un Lietuvas diplomātisko attiecību atjaunošanas divdesmitajai gadadienai. To organizēja Lietuvas vēstniecība Latvijā. Akcijas dalībnieku rindās varēja redzēt Lietuvas vēstnieku Latvijā Ričardu Deguti, kā arī Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Romualdu Ražuku, kas pēc tautības ir lietuvietis. Svinīgajās runās tika uzsvērta Baltijas valstu vienotība, pateicoties kurai ir izcīnīta un nosargāta valstu neatkarība.

Manuprāt, Baltijas valstu vienotība nav nekas vairāk kā tikai skaisti vārdi. Piemēram, līdz šim (pēc 20 diplomātisko attiecību gadiem) neskaidrību par tiesībām iegūt naftu Baltijas jūras kontinentālajā šelfā dēļ nav ratificēts jūras robežu līgums starp Latviju un Lietuvu.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!