Foto: Shutterstock
Aizvadītā gada nogalē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pavēstīja, ka Latvija būs jāpamet vismaz 1213 Krievijas pilsoņiem, kādreizējiem Latvijas nepilsoņiem, kas līdz 30. novembrim nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai Latvijā. "Delfi" pēta, kas ir šie cilvēki un kur viņi dzīvo.

Līdz septembrim vairāk nekā puse mēģinājumu nokārtot valsts valodas zināšanu pārbaudījumu bija nesekmīga. Ierēdņi rosināja visiem, kas rīkojušies atbilstoši prasībām, piešķirt uzturēšanās atļauju uz diviem gadiem, lai pa šo laiku viņi varētu apgūt latviešu valodu un nokārtot pārbaudījumu. Pārējiem 3255 KF pilsoņiem, kas nebija iesnieguši dokumentus, piedāvāja pamest Latviju līdz 30. novembrim vai mēģināt iegūt termiņuzturēšanās atļauju atbilstoši citiem nosacījumiem.

Līdz novembra beigām uz kādu no iespējamiem uzturēšanās atļauju veidiem bija pieteikušās 1344 personas – viņu pieteikumi tiek skatīti. Gada beigās robežsardzes apkopotā informācija liecina, ka 904 personas pametušas valsti.

Atliek vēl 1213 personas, kas nav sazinājušās ar PMLP un/vai nav iesniegušas dokumentus nekādas uzturēšanās atļaujas saņemšanai – ne uz noteiktu laiku, ne pastāvīgās. Citiem vārdiem sakot, šīs personas nav devušas nekādu ziņu par sevi, norāda PMLP pārstāve Madara Puķe. Arī robežsardzei nav informācijas, vai šīs personas ir pametušas valsti. Teorētiski daļa varētu būt izbraukusi no Latvijas, šķērsojot ES iekšējās robežas.

Kas ir šie ļaudis?

Dzimums. Saskaņā ar PMLP datiem starp izbraukšanas kandidātiem ir 558 vīrieši un

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!