Foto: DELFI Aculiecinieks
DELFI aculieciniece Antra ir iesūtījusi aprakstu par šī rīta mega-sastrēgumu Bolderājā. (Rakstam pievienotas aculiecinieku Valda un Kārļa fotogrāfijas.)

Foto galerija

Foto galerija

Raksta Antra: "Šodienas rītā ap plkst. 8.00 Bolderājas pieturā (virzienā Bolderāja - Centrs) varēja redzēt diezgan prāvu ļaužu pulciņu, kuri gaidīja sabiedrisko transportu.

Pagāja aptuveni 20 minūtes, pulciņš kļuva arvien lielāks. Pāri par 50 cilvēkiem skatījās uz pulksteņiem, un berzējot nosalušās rokas un zvanīja saviem darba vadītājiem, lai brīdinātu tos par kavējumu, tai skaitā arī es. Tā kā izskaidrojuma situācijai nebija, tad vienīgā iespēja bija doties pretējā virzienā uz Daugavgrīvu. Pie Daugavgrīvas tilta pretī poliklīnikai bija redzams autobusu sablīvējums. Septiņi sabiedriskie autobusi, divas kravasmašīnas un kaut kur pie beigām iesprūdusi avārijas mašīna, tas arī bija sabiedriskā transporta nekursēšanas iemesls. Bez tam taisnais ceļš pāri tiltam no Daugavgrīvas uz Silikātiem (ceļš, kas iziet uz Centra pusi neiebraucot Bolderājā) bija absolūti brīvs, pa to mierīgi kursēja Daugavgrīvas tiltam pāri braucošie mikroautobusi. Vairāki cilvēki stāvēja uz šī ceļa neveiksmīgi mēģinot apturēt kaut vai vienu no tiem. Kā vecajos labajos laikos pāri tiltam gāja cilvēki gan uz vienu gan uz otru pusi.

Pārejot pāri tiltam un atrodoties jau Daugavgrīvas pusē ar otro mēģinājumu izdevās "noķert" mikroautobusu. Braucot ar to pāri tiltam situācija nebija mainījusies. Tilta pakājē sadrūzmējušies autobusi mierīgi gaidīja brīnumu. Tagad arī Silikātu pieturā varēja manīt prāvu ļaužu pūli, kas nevēlējās laist garām izdevību apturēt sabiedrisko transportu, bet mikroautobusa šoferis ik pa brīdim zvanīja saviem kolēģiem un brīdināja, lai tie neiebraucot Bolderājā brauc pa taisno uz Daugavgrīvu. Šis piedzīvojums kopumā aizņēma aptuveni stundu. Taču, līdz šim nav zināms izveidojušās situācijas izskaidrojums, kāpēc tad Bolderājā nekursē sabiedriskie autobusi, vai tā ir Latvijas nesagatavošanās atnākušajai ziemai, liela avārija Bolderājā, vai sabiedrisko autobusu šoferu nemācēšana rīkoties nestandarta situācijās?"

Kā DELFI Aculieciniekam paskaidroja RD Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa, sastrēgumu ir radījis kāds satiksmes autobuss, kurš pirms Buļļupes tilta ir saslīdzējis, neizdevīgā vietā apstājies un nobloķējis pārējā transporta kustību. Ap pulksten 11.00 divi ielu kaisītāji ir mēģinājuši atbrīvot autobusu, taču tas nav izdevies.

Rīgas Satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis piebilda, ka šobrīd sastrēgumā atrodas vairāk kā 20 autobusi un daudzi citi transporta līdzekļi. "Mēs paši esam šīs situācijas ķīlnieki", piebilda Zaķis.

DELFI Aculiecinieks sekos līdzi notikumiem Bolderājā.

Papildināts.

Ap pulksten 11.30 SIA "Rīgas tilti" ar divu specializēto kaisīšanas mašīnu palīdzību izvilka saslīdējušo autobusu uz brauktuves, lai atjaunot satiksmes plūsmu. Brauktuve arī kārtējo reizi nokaisīta, lai mazinātu slīdamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!