Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" redakcija saņēmusi kāda anonīma lasītāja sašutušu ziņu, ka trešdien, 23.jūlijā, no galerijas "Rīga" fasādes atdalījusies un nokritusi stiklota plāksne.

"Karstā laika ietekmē nesen celtās un renovētās ēkas kļūst bīstamas. Galerijas "Rīga" fasādes konstrukcijas neizturēja karsto laiku un no tās fasādes atdalijās plāksne. Neatliekamās palīdzības brigāde pie veikala netika novērota. Ceru, ka cietušo nebija," raksta aculiecinieks.

Tirdzniecības centra Galerija "Rīga" vadītāju Māris Āboltiņš "Delfi" pastāstīja, ka trešdien no veikala ēkas fasādes patiešām atdalījusies rūdīta stikla plāksne. Cietušo nav. "Nokrītot rūdītajam stiklam, cilvēka veselībai un dzīvībai nekādu draudu nav, jo tas sabirst smalkos gabalos," skaidro tirdzniecības centra vadītājs.

Šobrīd notikuma vieta ir norobežota ar zīmēm, aicinot cilvēkus to nešķērsot, kā arī tiek veikta ēkas fasādes tehniskā ekspertīze. "Pagaidām ekspertīzes rezultātus neesam saņēmuši, taču speciālisti norāda, ka plāksnes atdalīšanos izraisījis karstais laiks un vibrācijas, arī pārējās fasādē iestrādātās stikla plāsknes tiks pārbaudītas," norādīja Āboltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!