Foto: F64

Nesen saņēmām vēstuli no kāda Rīgas nama iedzīvotājas Katrīnas, kurai sašutumu radījusi situācija, ka viņai nākas maksāt par ūdeni, kuru pati nav tērējusi.
Vairāk lasiet - Katrīna, Rīgas iedzīvotāja: Kāpēc man jāmaksā par svešu ūdeni?

Jautājām vai arī jums ir līdzīgas problēmas, un kā izrādās cilvēki līdzīgās situācijās ir ne mazums. Vairāk par šo varat lasīt mūsu komentāru apkopojumā. (Gramatikas un ortogrāfijas kļūdas paliek pašu komentētāju ziņā).

Vēl joprojām gan paliek neatbildēts jautājums – kā cīnīties pret šo pārmaksāšanu? Vai kāds no jums ir to darījis un atrisinājis šo problēmu?

Santa, 03.12.2010
Dzīvoju saimnieka mājā,dzīvoklī ir divi ūdens skaitītāji,pēc saimnieces teiktā katru mēnesi ir ūdens pārtēriņš,par kuru maksā iedzīvotāji,tātad es maksāju par svešu ūdeni,un svešā summa ir no 1 ls-1.50ls.

Incis, 03.12.2010
Jaa. Par kaut kādu mistisko ūdens zudumu. Nezinu, kur tāds rodas, ja par kopējo namu apsaimniekošanu tik un tā piestāda rēķinu, tātad par caurajām trubām man nevajadzētu dubultā maksāt, ja tas reiz jau ir izdarīts. Atliek par to, ka kāds fenderē. Tā ka tā ideja no maksātājiem iekasēt naudu arī par tiem, kas nemaksā, kopumā nemaz nav jauna. Viss ģeniālais ir pavisam vienkāršs.

Nadina, 03.12.2010
Jaa, maksajam. Dzivoju Riga, 9.stavu maja, par ieprekshejo menesi par izlietoto udeni Rekina bija uzlikts 1.4854 koeficients.

Aiva, 03.12.2010
Vai tiešām nevar nokārtot, ka pēc skaitītāja maksājam tieši Rīgas Ūdenim, kā to darām par elektrību un gāzi? Lai nosaka vidējo maksājumu mēnesī, ko gada beigās koriģē pēc faktiski patērētā!

Kā gan citādi!, 04.12.2010
Kā tad, ka maksāju. Vispirms pēc saviem skaitītājiem (dzīvokļa uzbūves dēļ to ir divi) un pēc tam - par mājas kopējā patēriņa pārrēķinu ar koeficientu. Kā nojuašu, daudzi liek uz skaitītājiem magnētus, tāpēc pārējie apmaksā šiem gudriniekiem, kas lietojot ūdeni uz nebēdu.

Irnieks, 04.12.2010
Man namu pārvaldē parādīja veselu kasti ar atņemtajiem magnetiem,bet sods par to lietošanu nekur nav paredzēts.Arī es katru mēnesi pārmaksāju vairāk kā 1ls.Ja to 'paskaita kopumā par visu Rīgu -pieklājīga summiņa sanāk kādam...Ko domā RĪGAS DOMES komunalā departamenta priekšnieks?...

Dainis, 05.12.2010 15:31
Dzīvoju Vecmīlgrāvī un man rēkinā parādās arvien lielāka summa par karsto ūdeni, kura man nav vispār.
Savulaik griezos ar pretenzijām Rīgas Īres valdē, un tā nolēma, ka man nav jāmaksā, bet Sia Vecmīlgrāvis tai vietā piestāda arvien lielākas summas.
Tagad griezīšos satversmes tiesā nu jau apsūdzot Rīgas domi, kura izdevusi noteikumus, kas liek maksāt visiem, arī tiem, kuriem nav ne siltais ūdens, ne dvieļu žāvētājs, ne stāvvads par ko arī liek maksāt.

!!!!, 06.12.2010
Protams, ka maksājam. Tikai pie mums to dara ''gudrāk''. Mūsu uzrādītos kubus it kā nekoriģē, bet mainās izcenojums un tā pamatīgi (uz augšu). Nekad saņemot rēķinu nezini, cik jāmaksā, pirms neieraugi to ''apzeltīto'' ciparu. Tas nav Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!