"Vai tiešām jānotiek kādai traģēdijai, lai beidzot kāds sakārtotu šo graustu Māras dīķa krastā?" raksta sašutis aculiecinieks vārdā Jānis.

Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte: "Uz nekustamā īpašuma O.Vācieša ielā 21, Rīgā, atrodošā ēka ir iekļauta vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju sarakstā. 

Rīgas domes Īpašuma departaments ir lūdzis kopīpašniekus izteikt rakstveida viedokli par turpmākajām darbībām ar ēku, lai tās tehniskais un vizuālais stāvoklis atbilstu normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Ņemot vērā to, ka ēkas tehniskais un vizuālais stāvoklis ir pasliktinājies, tiks sagatavota informācija Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijā, lai ēkas īpašniekiem varētu piemērot paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā, kas motivētu īpašniekus sakārtot īpašumu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Gadījumā, ja administratīvie līdzekļi (nekustamā īpašuma nodokļa likmes paaugstināšana) nemotivēs īpašnieku veikt ēkas sakārtošanu, Rīgas dome izskatīs jautājumu par ēkas piespiedu sakārtošanu."

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!