Foto: F64
"Delfi" lasītāja, kura plāno savā īpašumā nojaukt krāsni, jautājumu centusies risināt, sazinoties ar "Rīgas namu pārvaldnieks" pa informatīvo tālruni. Tomēr nedēļas laikā saņēmusi maldinošu informāciju. Uzņēmumā sola kļūmi komunikācijā novērst.

Rezumējot laikā no 18. līdz 22. augustam noritējušās sarunas ar RNP, lasītāja secina, ka "informatīvais tālrunis" 8900 nodrošinās teju visu – lieki izšķiestu naudu, vējā izmestu laiku – tikai ne patiesu informāciju". Lasītājas ieskatā vairāki RNP pārstāvji nedēļas garumā viņu vazājuši aiz deguna.

"Visupirms ar RNP sazinājos 18.augustā par īpašuma apsekošanu un akta izsniegšanu iespējamai krāsns nojaukšanai. Uzņēmumā atbildēja, ka vispirms jāsazinās un jāvienojas par savu ieceri ar otru dzīvokļa īpašnieku. Šo lūgumu izpildīju. Kā īpašniece sazvanīju RNP informatīvo tālruni, izstāstīju situāciju, ko vēlos. Operatore lūdz atstāt numuru, sakot, ka skursteņslauķis divu dienu laikā sazināsies, lai vienotos par vēlamo apskates laiku," vēsta lasītāja.

Tomēr zvanu lasītāja tā arī nesagaidīja. Tādēļ 22. augustā atkārtoti sazinājās ar uzņēmumu pa informatīvo tālruni un operatorei izklāstījusi, ka gaidītais zvans tā arī nepienāca. "Pēc ilgākas gaidīšanas operatore paziņoja, ka mani interesējošo pakalpojumu telefoniski nevar pieteikt. To varot izdarīt tikai klientu apkalpošanas centrā. Turklāt turp jādodas visiem īpašniekiem," sarunu saturu atstāsta lasītāja.

Kopā ar dzīvokļa otru īpašnieku divas dienas vēlāk lasītāja devusies uz uz RNP. Tomēr tur saņēma jaunu informāciju, proti, lasītājas interesējošo pakalpojumu RNP vispār nenodrošinot. Iesniegumu esot jāraksta tikai vienam īpašniekam. "Manā ieskatā RNP atklāti ņirgājas par klientiem. Kā gan iespējams, ka informatīvā tālruņa operatori klientu maldina trīs reizes? Vai operatori atdos pazaudēto nedēļu, iztērēto degvielu un maksu par zvaniem?" vaicā lasītāja.

Tikmēr uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" norāda, ka kļūdainas informācijas dēļ klients nav apkalpots pilnvērtīgi. "Kļūda ir identificēta un tuvākajā laikā tiks novērsta, lai šādi gadījumi turpmāk neatkārtotos," apgalvo RNP pārstāve Santa Vaļuma. Uzņēmumā pauž nožēlu par notikušo un sola tuvākajā laikā ar klientu sazināties, lai skaidrotu, kā rīkoties.

Skaidrojot konkrētāk, Vaļuma sacīja, ka lasītājas lūgums, proti, konsultēt par iespēju nojaukt krāsni īpašumā, ko apsaimnieko "Rīgas nam pārvaldnieks", ir ārkārtīgi netipisks gadījums. "Šādos gadījumos, kad krāsnij ir pieslēgums mājas kopējam dūmvadam, mēs varam konsultēt klientus. Tomēr līdz galam nebija skaidrs, kā notiek informācijas aprite par šo jautājumu," paskaidroja Vaļuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!