Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgā Lucavsalā krūmos lielās smakojošās kaudzēs samesti cirka dzīvnieku atkritumi, ziņo anonīms "Delfi" aculiecinieks, kurš apgalvo, ka piesārņojumu fiksējis 13. septembrī. Savukārt Rīgas domes Administratīvajā inspekcijā teic, ka aculiecinieks melo, jo teritorija ir apsekota un nekāds piesārņojums tur nav konstatēts.

Rīgas cirks uz ceļojošo cirka telti Lucavsalā uz laiku pārcēlās augustā. Pašlaik drošības apsvērumu dēļ slēgta ir cirka ēka Rīgā, Merķeļa ielā, nama renovācijai meklē finanšu līdzekļus. Pēdējā cirka izrāde Lucavsalā noritēja vēl 4. septembrī, bet jūlija nogalē te risinājās starptautisks cirka festivāls "Brīnumu pilna pasaule-2016", liecina Rīgas cirka mājaslapā lasāmā informācija.

Portāla "Delfi" lasītājs uz Lucavsalu pavisam nesen bija devies, lai meklētu vietu skaistai foto sesijai. Diemžēl viņu pārsteigusi nepatīkama smaka un skats – krūmos izmestas lielas dzīvnieku atkritumu čupas. "Mēslu kaudzes un siens bija izmesti uz lauka, sūdu smārdu varēju just jau pa gabalu," situāciju ilustrē vīrietis, kurš drīz vien ieraudzījis, ka turpat netālu apmeties ceļojošais cirks ar suņiem, zirgiem un putniem. Uz cirkam piederošajiem transportlīdzekļiem bijušas vācu numurzīmes.

"Acīmredzot cirks bija tas, kurš turpat uz lauka atbrīvojās no savu dzīvnieku un, iespējams, arī paši no saviem sūdiem," secināja aculiecinieks. Viņš ir nezipratnē par to, kā tas iespējams, ka atbraucēji var nesodīti piesārņot pilsētu. Tikmēr lielākā daļa rīdzinieku savāc aiz saviem suņiem viņu atstātos izkārnījumus, jo pretējā gadījumā var saņemt sodu.

"Nav jau zināms, ar ko tie dzīvnieki tiek baroti un vai viņi nav saindēti," bažījas vīrietis. Viņš par redzēto pirmdien, 12. septembrī, ziņoja arī Rīgas pašvaldības Administratīvajai inspekcijai. Tur solīja informāciju pārbaudīt. Vēlāk aculiecinieku informēja, ka viņa norādītā vieta ir apsekota, taču piesārņojums nav konstatēts. "Pēc sarunas ar Rīgas domi mēs tur aizbraucām vēlreiz. Uzņēmām foto. Kaudzes tur stāvēja joprojām un tās ir ļoti labi redzamas," apgalvo aculiecinieks.

Savukārt Rīgas domes Administratīvās inspekcijas galvenā inspektore Inga Gedrovica portālam "Delfi" sacīja, ka pati personīgi apsekojusi aculiecinieka minēto vietu Lucavsalā, bet nekādu piesārņojumu nekonstatēja.

Lauks, uz kura bija apmeties cirks, esot tīrs. Pie tam konkrētā teritorija pieder SIA "Merks", tāpēc tiekot uzturēta kārtībā. "Jājautā, vai gadījumā aculiecinieks, sūtot fotoattēlus un aprakstot situāciju, nebija ieslēdzis laika mašīnu. Cirks jau sen ir devies projām, aiz sevis visu ir savācis," apgalvoja Gedrovica, kura uzskata, ka aculiecinieks melo.

Arī Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska neslēpa izbrīnu par aculiecinieka vērojumiem, jo cirka organizācija, kas bija uz laiku apmetusies Lucavsalā, nu jau nedēļu esot Vecmīlgrāvī. "Pati personīgi pārliecinājos, ka cirks aiz sevis atstāja sakoptu lauku, bija noalgots uzņēmums, kas rūpējās par tīrību. Sūdi, kas ir Lucavsalā, acīmredzot pieder kādam citam, un viņš tos lai arī vāc," norādīja Lipinska.

SIA "Merks" portālu "Delfi" informēja, ka jau 12. septembrī uz Lucavsalas ielu 5 nosūtīja sētniekus atkritumu savākšanai. Kopumā drazas satilpa desmit 200 litru lielos maisos. Pārsvarā starp atkritumiem bija pet pudeles, alumīnija skārda pudeles, stikla pudeles un pa kādam papīra un kartona izstrādājumam. Sakopšanas darbi turpinās, norādīja "Merks" pārstāvis Reinis Sproģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!