"Ar vienu traģēdiju, ko izraisīja trolejbusa vadītājs, laikam ir par maz," uzsver "Delfi" aculiecinieks, kurš iesūtījis video, kurā redzams, ka uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) trolejbusa vadītājs šķērso ceļu pie sarkanās gaismas.

"RS vadītāji turpina braukt pie sarkanās gaismas," tā par redzēto saka video autors. Viņš atzīmē, ka šo nofilmējis sestdien, 28. janvārī, Dzirciema ielā.

"Trolejbuss ar numuru 27156 šķērsoja ceļu pie sarkanās gaismas ap pulksten 17.05," uzsver "Delfi" aculiecinieks.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pagājušā gada nogalē trolejbusa vadītājai par sievietes un bērna sabraukšanu Aleksandra Čaka ielā piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem.

2014. gadā maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, ko vadīja 1954. gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982. gadā dzimušu sievieti un viņas 2009. gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Prokuratūras apsūdzībā teikts, ka trolejbusa vadītāja, tuvojoties regulējamai gājēju pārejai, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei, brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustības drošību konkrētajā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka luksoforā deg sarkanais signāls, un neapturēja trolejbusu pirms luksofora.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!