Foto: LETA
Kāds anonīms "Delfi" lasītājs vēsta, ka augusta vidū Gaiļezera slimnīcā no automāta nopircis sasmakušas sviestmaizes, bet, sazinoties ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) atklājis, ka to ražotājs vispār nav dienestā reģistrēts.

"Saskāros ar interesantu situāciju. Nopirku sviestmaizi ar 15. augusta derīguma termiņu. Pēc skata iepakojums izskatījās bojāts, nedaudz attaisīts, smarža nebija diez ko laba. Uz aparāta uzlīmes noskaidroju ražotājas firmas nosaukumu un tālruņa numuru," vēsta lasītājs. Mēģinot sazvanīt uzņēmumu SIA "Allan vendor", lasītājam tas nebija izdevies, jo zvani numuram bija slēgti. Sazvanot Pārtikas un veterināro dienestu, vīrietis atklāja, ka uzņēmums, kas izplata pārtiku ar automātiem, nemaz nav reģistrēts PVD reģistrā.

Pārtikas un veterinārajā dienestā portāls "Delfi" noskaidroja, ka, saņemot sūdzību, noskaidrots, ka SIA "Allan vendor", kas apkalpo stacionāra otrajā stāvā izvietoto pārtikas tirdzniecības automātu, nav reģistrēts dienestā. Pārbaudi Gaiļezera slimnīcā dienests sāka 17. augustā, taču to nevarēja īstenot, jo "uzņēmums nebija sazvanāms".

Nākamajā dienā, 18. augustā, PVD veicis atkārtotu pārbaudi slimnīcā. Tobrīd uzņēmums jau bija iesniedzis dokumentus reģistrācijai dienestā un šobrīd SIA "Allan vendor" dienestā ir reģistrēts.

"Pārbaudot automātā tirgotos produktus, dienests secināja, ka to derīguma termiņš ir atbilstošs. Vecas sviestmaizes konstatētas netika," informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere. "Tomēr sviestmaižu automātā par vidēji diviem grādiem pārsniegta sviestmaižu ražotāja norādītā uzglabāšanas temperatūra, kas ir no +2 līdz +6 grādiem."

Pārbaudes laikā uzņēmums uzglabāšanas temperatūru esot koriģējis, tāpēc par pārkāpumu saņēmis vien aizrādījumu, noskaidroja portāls "Delfi".

Savukārt Austrumu Klīniskajā universitātes slimnīcā portālam "Delfi" apgalvoja, ka "Allan vendor" pārtikas automāti noņemti brīdī, kad noskaidrots – uzņēmums nav reģistrēts PVD. Slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa skaidroja, ka uzņēmums slimnīcā nomājis telpu daļas pārtikas automātu izvietošanai. Līgumā atrunāts, ka nomniekam jānodrošina visas nepieciešamās atļaujas uzņēmējdarbības veikšanai, tostarp pārtikas tirgošanai.

"Kolīdz saņēmām informāciju, ka SIA "Allan vendor" nav reģistrēts PVD, pieprasījām pārtikas automātus noņemt. Slimnīca izvērtēs turpmāko sadarbību ar šo nomnieku, jo tas neievēroja līguma nosacījumus," pauda Lietiņa. Pārtikas automāti slimnīcā atpakaļ nav uzstādīti joprojām, sacīja Lietiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!