Otrdien, 12. jūnijā, Valmierā uz Rīgas ielas tika manīta policijas mašīna, kas stāv zīmes "stāvēt izliegts" darbības posmā un traucē ceļu satiksmei, pauž "Delfi" aculiecinieks. Savukārt Valsts policijas pārstāve argumentē, ka operatīvie dienesti var stāvēt šādā vietā, jo ceļu satiksmes noteikumi to atļauj.

"Delfi" aculiecinieks īpaši izrādīja savu sašutumu, argumentējot, ka novienotā mašīna traucē gan citiem satiksmes dalībniekiem, gan kājāmgājējiem, jo tā aizšķērso trotuāru un iebrauktuvi. "Pēc redzētā varēja spriest, ka dotajā adresē policists kārto savas privātās lietas darba laikā," savus novērojumus pauž aculiecinieks.

Valsts policijas pārstāve Anžela Geļjana skaidro, ka ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka operatīvie transportlīdzekļi, dienesta pienākumu pildīšanai, var apstāties un stāvēt bez iedegtām bākugunīm, pat ja šo darbību ierobežo "stāvēt aizliegts" ceļa zīme.

Viņa piefiksē, ka situācijās, kad ir konkrēti pierādījumi, ka policisti kārto savas privātās lietas darba laikā, iesnieguma veidā var vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!