Foto: LETA

Pērn novembra sākumā sniega tīrītāja norauto latviešu grafiķa un gleznotāja Kārļa Padega piemiņas plāksni Rīgā, pie Vērmanes dārza, Rīgas pieminekļu aģentūra sola atjaunot, sākoties pieminekļu aprūpes sezonai maijā.

Piemiņas plāksni pie Padega pieminekļa sabojāja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" darbinieki, tīrot sniegu uzņēmuma apsaimniekotajā teritorijā Vērmanes dārzā. Uzņēmums notikušo skaidroja ar ārkārtīgi biezo sniega segu un milzīgo darba apjomu.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis solīja, ka pašvaldība jau tuvākajā laikā pieminekli atjaunos, tomēr tas joprojām nav darīts, par ko neizpratni sociālajā vietnē "Twitter" pauduši tā lietotāji.

Rīgas pieminekļu aģentūrā portālam "Delfi" skaidro, ka informatīvo plāksni pie Padega pieminekļa plānots nolikt atpakaļ, sākoties pieminekļu aprūpes sezonai maijā.

Pagaidām gan vēl neesot īsti skaidrs, vai plāksne atradīsies turpat, kur iepriekš, piemineklim priekšā uz ietves, vai arī tā labajā pusē. "Pašlaik pieminekļa autoru Andri Vārpu esam informējuši par ieceri plāksni novietot citā vietā, kur tā netraucētu gājējiem un kur neviens nebrauc. Arī šajā vietā informācija būtu labi salasāma," portālam "Delfi" teic Rīgas pieminekļu aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Mārīte Štenberga.

Aģentūrā arī informē, ka plāksne pēc noraušanas nav cietusi, tā ir labā stāvoklī. Plāksne bijusi betonā ieguldīta, nevis iebetonēta, tāpēc arī sniega tīrītājs to vienkārši "izgāzis ārā no vietas" neskartu, skaidroja aģentūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!