Foto: Shutterstock
Andrejs savu 79 gadus veco mammu invalīdi, kura staigā ar grūtībām, aizveda uz veikalu pēc produktiem. Kamēr novietoja auto un palīdzēja mammai izkāpt un aiziet līdz ieejai, atminējās, ka nav norādījis spēkrata novietošanas laiku maksas stāvietā. Atgriežoties pēc piecām minūtēm, viņu jau sagaidīja 25 eiro soda kvīts. Iesniegums un apstākļu skaidrošana Andrejam nav palīdzējusi sodu anulēt, vēsta "rus.delfi.lv".

"27. janvārī kopā ar mammu, 79 gadus vecu pensionāri, otrās grupas invalīdi, automašīnā piebraucu pie "Supernetto" veikala Rīgā, Stirnu ielā 31. Mamma slikti staigā, ar grūtībām izkāpa no mašīnas, es viņu aizvedu līdz veikalam. Pa ceļam atcerējos, ka neuzrakstīju apstāšanās laiku. Atgriezos un ieraudzīju, ka uz vējstikla novietota 25 eiro soda kvīts. Tā tur parādījās burtiski pa piecām minūtēm, kamēr manis nebija," apgalvo Andrejs.

Vīrietis uzņēmumam "Cityparks" uzrakstīja iesniegumu, kurā norādīja notikušā apstākļus un palūdza atkārtoti izskatīt viņa gadījumu. "8. februārī es saņēmu atbildi, ka viņi manu sodu neanulēs, bet, ja es to nesamaksāšu, tad parādu nodos piedzinējiem," par notikušo sašutis lasītājs. "Sakiet, vai tas ir normāli, ka šādā veidā grib "noplēst" soda naudu? Pilnīgi necilvēcīga attieksme. Manuprāt, soda apmērs ir vienkārši nesamērojams ar pārkāpumu," pārliecināts vīrietis.

Uzņēmumā "Cityparks Latvija" portālam apstiprina, ka patiešām saņēmuši iesniegumu ar lūgumu anulēt sodu, kas izrakstīts 27. janvārī. Komisija sūdzību izskatīja, bet lēmumu nemainīja. Klientam tikusi nosūtīta rakstiska atbilde.

"Vēlamies paskaidrot, ka kontrolieri vienā un tajā pašā stāvvietā neuzturas pastāvīgi, bet apbraukā uzreiz vairākas. Iebraucot autostāvvietā, kontrolieris konstatēja, ka konkrētais automobilis atrodas maksas stāvvietā, par ko nebija samaksāts. Tāpat arī nebija norādīts auto novietošanas laiks, kas ļautu izmantot vienu bezmaksas stundu. Automašīna arī nebija invalīda apliecības vai jebkādas citas liecības, kas norādītu, ka tas ir invalīda transrportlīdzeklis. Kontrolieris nesatika automašīnas īpašnieku, un, konstatējot autostāvvietas izmantošanas noteikumu pārkāpumu, veica savu darbu. Izrakstīja soda kvīti," paskaidro "Cityparks Latvija" valdes loceklis Māris Priednieks.

Priednieks piemetina, ka komisija klienta sūdzību izskatīja, taču tai nav iespēju pārbaudīt, vai klienta apgalvojumi atbilst patiesībai. "Ja kontrolieris būtu saticis klientu autostāvvietā, tad noteikti būtu atgādinājis par nepieciešamību norādīt laiku vai veikt samaksu," pauž Priednieks.

Uzņēmums "Cityparks Latvija" par maksas autostāvvietas Stirnu ielā 31 operatoru kļuva 2015. gada decembrī. Viena stunda autostāvvietā maksā 1,50 eiro. Vienu stundu stāvvietā var pavadīt bez maksas, taču jānorāda auto novietošanas laiks, piemēram, to uzrakstot ar roku uz papīra lapas, kas jānovieto redzamā vietā automašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!