'Es desmit gadus tā braukāju, liec man mieru!' Tāda bija kāda Rīgas mikroautobusa vadītāja atbilde uz "Delfi" lasītāja uzdoto jautājumu, kāpēc viņš brauc pārgalvīgi un īsteno ļoti bīstamus apdzīšanas manevrus, nerēķinoties ar pasažieru un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Aculiecinieks 'mikriņa' vadītāja izdarības nofilmējis uz Valdeķu ielas.

"Esam identificējuši video redzamo šoferi un pārrunājuši ar viņu notikušo. Izvērtējot notikušā apstākļus, ir pieņemts lēmums piemērot mūsu kolēģim disciplinārsodu," portālu "Delfi" informē Rīgas Mikroautobusu satiksmes (RMS) pārstāvis Kaspars Līcītis.

"Jāatzīst, ka autovadītāju disciplīna ir liela problēma mūsu valsts ceļu satiksmē, arī mūsu uzņēmums nav pasargāts no nedisciplinētiem autovadītājiem. No mūsu puses mēs darām visu, lai mūsu darbinieku ievērotu ceļu satiksmes noteikumus un izturētos ar atbildības sajūtu pret pasažieru pārvadāšanu − piemērojot atbilstošus disciplinārsodus vai citādi motivējot drošu braukšanu."

Šoferim piemērotais naudas soda apmērs – 50% no dienas algas. Pēc pārrunām šoferis vainu sapratis un apsolījis, ka tādas situācijas vairs neatkārtosies, norādīja Līcītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!