Foto: LETA

Kādu lasītāju satraukusi Purvciema daudzdzīvokļu namu pagalmā pieklīdusī kaķene, kura ir stāvoklī, un ar izlauztu aizmugurējo ķepiņu. Pēc lasītāja zvana uz Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu esot sācies "iestāžu futbols", nevienam nevēloties traumētajam dzīvniekam palīdzēt.

"Kaķene ir ļoti mīļa un draudzīga, tātad, iespējams, kāds ir nabadzīti izmetis ārā. Tā kā kaķene ir stāvoklī un ar izlauztu kājiņu, tā nespēs piedzemdēt. Tātad kaķene visticamāk nomirs," spriež lasītājs. Viņš stāsta, ka zvanījis uz Mājokļu un vides departamentu, taču pēc zvana sākusies pārsūtīšana no vienas iestādes uz otru.

Lasītājs norāda, ka viens no Mājokļu un vides departamenta pakalpojumiem ir "Klaiņojošo un bezsaimnieka dzīvnieku izķeršana un aprūpe". Turklāt iedzīvotāji aicināti sniegt informāciju par klaiņojoša vai bezsaimnieka dzīvnieka atrašanās vietu, zvanot uz pašvaldības policijas tālruņiem vai dežurējošo veterinārklīniku jebkurā diennakts laikā.

Taču departamentā lasītājam esot teikts, ka viņi nepieņems kaķeni, un lai zvanot uz Līču patversmi. Savukārt patversmē lasītājam lūgts zvanīt uz Beinerta klīniku. Lasītājs zvanījis klīnikai, bet tur nosūtīts atpakaļ uz Līčiem.

"Sanāk nepārtraukts aplis, kur neviens nevēlās pieņemt kaķeni. Jautājums: kam tad šādas iestādes ir nepieciešamas? Par ko viņi saņem algas, un kur paliek nauda, kura tiek izsniegta šādu dzīvnieku ārstēšanai?" jautā lasītājs.

Pēc šīs aculiecinieka ziņas publicēšanas portāls "Delfi" saņēma informāciju, ka kaķene tomēr atrodas Dr. Beinerta veterinārajā klīnikā.

Klīnikā norādīja, ka lasītājs esot pārpratis klīnikas darbinieku, kurš lūdzis sazināties ar Līču patversmi, lai aizrunātu dzīvniekam tur vietu, nevis atteicis palīdzību. Pēc zvana Beinerta klīnikas darbinieki aizbraukuši pēc kaķenes uz norādīto vietu un viņa tagad saņem visu nepieciešamo aprūpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!