Foto: LETA
Rīgas ziemeļu daļā, Čiekurkalnā un Mežaparkā ceturtdienas rītā bija jūtama spēcīga gāzes smaka, ziņo vairāki "Delfi" aculiecinieki. Valsts vides dienestā (VVD) norāda, ka, pārbaudot pārkraušanas terminālus Sarkandaugavā, noskaidrots "smakas radītājs" – uzņēmums SIA "Pars Termināls".

"Gribētu zināt, kāpēc Talejas un Rusova ielas rajonā spēcīgi ož pēc gāzes? Smaka ir jūtama pat iekštelpās, piemēram, Valsts ieņēmuma dienesta ēkā," portālam raksta Digne. Tāpat aculiecinieki sūdzas par smārdu citviet Čiekurkalna un Mežaparka rajonā.

VVD pauž, ka iemesls nepatīkamajam ir agrā rīta stundā vai naktī veikta degvielas pārkraušana ostas teritorijā Sarkandaugavā. Smaka rodas, ja pārkrauj degvielu ar paaugstinātu merkaptāna daudzumu. "Šobrīd smaka joprojām jūtama, bet pamazāk sāk izzust," norāda VVD pārstāve Maruta Bukleviča.

Bukleviča paskaidro, ka smaka radusies, jo uzņēmums "Pars Termināls" naftas produktus pārkrāvis darbam nelabvēlīgos meteoroloģiskos laika apstākļos. Pilsētā valdīja bezvējš, kas veicināja smakas pastiprinātu koncentrāciju.

VVD inspektori uzdevuši uzņēmumam veikt nepieciešamos pasākumus, lai novērstu un turpmāk nepieļautu traucējošo smaku veidošanos. Tas paveicams, mainot iekraušanas darbu intensitāti vai uz laiku darbus apturot, informē VVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!