Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizvadītājā naktī Rīgas centrā – pie Brīvības pieminekļa un Kronvalda parkā – manītas divas mežacūkas, liecina aculiecinieku ieraksti mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Rīgas mērs Nils Ušakovs vēsta, ka abus dzīvniekus "aizturējusi" Rīgas Pašvaldības policija. Pašlaik mežacūkas guļot, bet pēc pamošanās tās tikšot aizvestas uz Mežvairogiem Ķekavas novadā.

"Rīga nekad neguļ," angļu valodā secina Ušakovs, pārfrāzējot parasti Ņujorkai piedēvēto apzīmējumu.

Kā vēsta aģentūra LETA, Rīgas pašvaldības policisti kopā ar SIA "Dr.Beinerts" darbiniekiem neitralizējuši divas mežacūkas, apliecinājusi Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Inese Krieviņa.

Abas mežacūkas ap plkst.5.30 pamanītas videonovērošanas kamerā. Nekavējoties izsaukti Beinerta klīnikas darbinieki, kuri sadarbībā ar pašvaldību parasti izķer klaiņojošus agresīvus suņus.

Vienu no mežacūkām izdevies neitralizēt kādam pašvaldības policistam, izmantojot elektrošoka ierīci, savukārt ar otru dzīvnieku tikuši galā klīnikas darbinieki.

Kā norādīja Krieviņa, klīnikas darbinieki abas mežacūkas nogādājuši atpakaļ to dzīves vietā - mežā ārpus Rīgas.






Kā ziņots, mežacūkas Rīgā pēdējo mēnešu laikā novērotas vairākkārt. Tomēr iepriekš tās manītas Juglas apkārtnē. Dzīvnieki pat pastaigājušies pa Brīvības ielu un ganījušās uz tramvaja sliedēm.

Jau vēstīts, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs šomēnes aktualizējis jautājumu par to, ko darīt ar Rīgas mežacūkām. Iepriekš savā sociālā tīkla "Facebook" kontā Ušakovs norādījis, ka "situācija ar mežacūkām pilsētā, lai cik tas arī smieklīgi neskanētu, ir kļuvusi sarežģītāka", un lūdzis padomu, ko īsti iesākt ar Juglas apkārtnē dzīvojošajiem zvēriem.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA jau vēstījis, ka mežacūku postījumu un apdraudējuma novēršanai Rīgas pašvaldībā tiks izveidota Medību koordinācijas komisija. Plānots, ka tā izvērtēs piemērotākos šo dzīvnieku populācijas mazināšanas variantus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!