Foto: DELFI Aculiecinieks
Kāds DELFI lasītājs kļuva par aculiecinieku atgadījumam ar jauno Rīgas tramvaju, kurā tā vadītājs un kontrolieris neizskaidrojamā kārtā tika iesprostoti transporta līdzeklī.

Jaunā Rīgas tramvaja ķīlnieki - vadītājs un konduktors

Kā DELFI Aculieciniekam paskaidroja Rīgas Satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis, nepatīkamais atgadījums vakar tiešām ir noticis. Tramvajam vajadzēja doties uz depo. Pirms tam vadītājam ir jāpārliecinās, ka salonā nav palikuši pasažieri. Lai to izdarītu, viņš ir atstājis vadītāja kabīni un izdarījis kļūdu - aizmirsis tajā atslēgas. Rezultātā durvis aizvērās un notika tas, kas lasāms aculiecinieka reportāžā.

Jāpiebilst kāds izņēmums. Pēc Rīgas Satiksmes pārstāvja vārdiem, ne vadītājs, ne kontrolieris (tas bija tieši kontrolieris, nevis konduktors) neaiztika stopkrānu. Ja viņi būtu to norāvuši, durvis atvērtos. "Vadītāji joprojām mācās strādāt ar jauno tehniku. Šajā situācijā viņš vienkārši apjuka, nepielietoja šo ierīci, bet sāka zvanīt tehniskajai palīdzībai," skaidroja Viktors Zaķis. "Vakar tika pārbaudīts stopkrāns. Tas darbojas, un, ja pasažieri būtu to norāvuši, durvis atvērtos."

Tāpat Viktors Zaķis norādīja, ka šajā gadījumā atbildība par notikušo ir jāuzņemas tramvaja vadītājam. Tajā pat laikā, par notikušā būtību ir paziņots transporta līdzekļa ražotājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!