Foto: DELFI Aculiecinieks

"Rīgas pašvaldība šogad atradīs nepieciešamos līdzekļus, lai savestu kārtībā gājēju tuneli pie Centrālās stacijas un labiekārtotu kanālmalas skvēru pie Radio ielas. Par to šodien paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pēc minēto vietu apmeklējuma, iepazīstoties ar tuneļa rekonstrukcijas un skvēra labiekārtošanas gaitu," 20.februārī raksta portāls www.riga.lv.

Ušakova vizītes laikā arī Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvji mēģināja iekļūt stacijas tunelī.


"Izrādījās, ka liftam stacijas pusē ir problēmas ar durvju atvēršanu! Uzraksts latviešu un krievu valodā vēstīja, ka jānospiež un jātur poga, kamēr durvis atveras. Spiedām, spiedām, bet nekā! Tad pienāca vietējais bomzis un paskaidroja, ka durvis jāpietur ar kāju, jo tās var nebūt aizvērtas pietiekami cieši.

Pie trolejbusu pieturām uzbrauktuves nav vispār, no nenotīrītās nojumes pie lifta asistentam uz galvas uzgāzās sniegs... Pa niecīgo uzbrauktuvi bez palīga augšā tik nevar... Bet atbildīgās personas runāja par grīdas flīzēm, apmaļu remontiem un griestu krāsošanu... Nez, vai viņi ir ievērojuši, ka tunelis no Raiņa bulvāra puses invalīdiem praktiski nav pieejams?" – raksta "Apeirons" pārstāvji.

Kā zināms, Rīgas tuneļi celti pērnā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, un ir pilnīgi nepiemēroti cilvēkiem, kuriem grūti pārvietoties un māmiņām ar bērnu ratiņiem. Pēc ilgām diskusijām presē astoņdesmitajos gados tika ierīkotas sliedītes bērnu ratiņu vajadzībām, un tas ilgu laiku bija viss. Pirms dažiem gadiem tunelī Centrālās stacijas un veikala "Stockmann" pusē tika ierīkoti lifti, bet vairākas uzbrauktuves Raiņa bulvāra pusē kā bija, tā palika nepieejamas.

Apeirons.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!