Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīdzinieks Valdis ir satraukts, ka Rīgas dome pienācīgi nerūpējas par Egļu un Vīgriežu ielām, kas sala apstākļos, visticamāk, būs pilnībā pārklātas ar ledu. Rīgas domē atzīst, ka laikapstākļu dēļ šobrīd būtiskus uzlabojumus grants ielām veikt nav iespējams.

"Nu jau ceturto mēnesi dažas Rīgas pilsētas ielas, proti, Egļu un Vīgriežu iela, tiek īpaši gatavotas ziemīgam salam, lai atvērtu bezmaksas slidotavas," raksta Valdis.

Šoruden viņš uz Vīgriežu un Egļu ielas vairākas reizes novēroja ceļu uzturēšanas agregātus. Tomēr viņa ieskatā, darbu rezultāts ir ielu virsmu pazeminājums un malu paaugstinājums. "Tilpnes, šķiet, ir uz palikšanu, tās pārņem ūdens. Pilsētas tēvi vien aizbildinās – pilsētai trūkstot šķembu?!" pilsētas vadībai pārmet Valdis.

Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Una Ahuna-Ozola skaidro, ka intensīvo nokrišņu dēļ vasarā, rudenī un ziemā, ievērojami ietekmēti arī grants ielu uzturēšanas darbi. "Parasti pēc ziemas sezonas un vasaras sezonām veic greiderēšanas darbus. Šogad šos darbus veikt bija gandrīz neiespējami vai arī, ja veica, tad nepietiekami kvalitatīvi jo segums pastāvīgi ir pārmitrināts," pauž Ahuna-Ozola. Greiderēšanas darbus kvalitatīvi un ar ilgtermiņa efektu varot veikt tikai, ja pamatne ir pilnībā sausa.

Una-Ahuna arī bilst, ka šķembas grants ielās tiekot bērtas, ja nokrišņi ir mazinājušies un pamatne nedaudz apžuvusi. Nepieciešamības gadījumā ūdeni no ielām atsūknē. "Šādu darbu efekts ir īslaicīgs, jo pamatne ir tik ļoti pārmitrināta, ka neuzsūc ūdeni. Savukārt šķembas ātri vien iznēsā transportlīdzekļi," klāsta Ahuna-Ozola.

Komentējot aculiecinieka fotogrāfijas, departamenta pārstāve atzīst: "Šāds skats ir daudzās grantētajās ielā un būtiskus uzlabojumus veikt nav iespējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!