Foto: DELFI Aculiecinieks
Daudzi Vecmīlgrāvja iedzīvotāji jau krietnu laiku no saviem krāniem tecina duļķainu, nereti par tumši brūnu ūdeni, kurā dažkārt manāms pat kāds smilšu grauds, un, kā liecina ieraksti Vecmīlgrāvja iedzīvotāju izveidotā "Facebook" grupā, viņiem līdz šim nav izdevies sasniegt dzirdīgas ausis atbildīgajās institūcijās.

"Jau kopš augusta beigām no krāna tek ļoti netīrs, dažkārt tīrāks, dažkārt pat ar neapbruņotu aci redzams, ka smilšains, ūdens," raksta Augusta Dombrovska ielas 39. nama iedzīvotāja Karīna.

Par līdzīgu situāciju "Facebook" rakstījuši arī Atlantijas, Emmas, Vecmīlgrāvja, Kalngales, Ledus, Kreimeņu un citu ielu iedzīvotāji. Dažs sūdzas, ka problēmas ar ūdeni ir jau vairākus gadus.

Uzņēmumā "Rīgas ūdens" (RŪ) skaidroja, ka šonedēļ norit maģistrāla ūdensvada remonts, tādēļ duļķains ūdens tiek piegādāts ne tikai konkrētā nama, bet gan vairākos kvartālos dzīvojošajiem.

Tiek plānots, ka remontdarbi tiks pabeigti ceturtdien un piektdien notiks ūdensvada skalošana pēc kuras situācijai līdz sestdienas vakaram vajadzētu uzlaboties, un pa krāniem atkal vajadzētu tecēt normālam ūdenim, informēja RŪ.

Ja arī pēc remontdarbu un skalošanas noslēguma tiek piegādāts duļķains ūdens, RŪ aicina iedzīvotājus ziņot, zvanot uz diennakts tālruni avāriju pieteikšanai 80002122.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!