Piektdien, 17. septembrī, Rīgā, stacijas tunelī ap pulksten 15 trīs sievietes mēģināja apzagt gājēju, ziņo aculiecinieks Ģirts, kurš notikušo iemūžinājis video.

Zagšanas mēģinājums noticis tunelī, kas savieno Raiņa bulvāri ar tirdzniecības centru "Origo". Aculiecinieks ne tikai uzfilmēja video, bet arī apturēja zagļus, sākot uz tiem kliegt.

Valsts policijā portālam "Delfi" skaidroja, ka VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijā ir atsevišķa nodaļa, kuras viens no uzdevumiem ir kabatzādzību apkarošana. "Nodaļas darbinieki regulāri veic slēptu profilaktisku uzraudzību sabiedriskās vietās ar mērķi konstatēt kabatzādzības un to mēģinājumus," norādīja policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Viņš bilda, ka vietās, kur kabatzādzību risks ir salīdzinoši augsts, nepārtrauktu uzraudzību nav iespējams nodrošināt. Riska zonas ir Centrālās stacijas pazemes tuneļi, sabiedriskā transporta pieturas, pārpildīti sabiedriskā transporta līdzekļi.

Policijā arī akcentē, ka kabatzagļi par upuriem galvenokārt izvēlas cilvēkus, kurus jau iepriekš novērojuši un pamanījuši, ka maku vai telefonu tie ievieto viegli pieejamās vietās, kā, piemēram, jaku un somu ārējās kabatās. "No kabatzagļiem sevi var pasargāt, vērtīgās lietas, tostarp dokumentus, makus, telefonus, glabājot grūti sasniedzamās vietās, piemēram, jaku iekškabatās, aizvērtās rokassomiņās, kas visu laiku atrodas redzeslokā, vai somu iekškabatās, kur zaglim no ārpuses piekļūt ir krietni grūtāk," padomu dod Anučins.

"Delfi" aculiecinieka video nodots izvērtēšanai Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijā, kas atbilstoši rīkosies, norādīja Anučins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!