Natālija Kalniņa kopā ar draugu, kurš bija traumējis kāju, devās pie ārsta pa Skolas ielas veloceliņu, līdz piepeši priekšā nostājās BMW markas auto. Rīgas pašvaldības policija (RPP) iedzīvotājus aicina nekavējot ziņot par šādiem pārkāpumiem.

Incidents noritējis blakus medicīnas centram "ARS". "Visiem nācās viņu apbraukt, ieskaitot manu draugu, kuram ar visu traumēto celi nācās kājām apiet viņa auto, jo savādāk tur nebija iespējams tikt garām," teic Natālija.

Video dzirdams, kā autovadītājam tiek pārmesta neatbilstoša rīcība. Savukārt šoferis krievu valodā atbild, ka viņš nesaprot, ko viņam saka un piemetina, ka ir invalīds.

"Tā viņš tur arī palika stāvam. Mums neizdevās neko sarunāt, lai arī kā mēs strīdējāmies. Garām pabrauca vēl vairāki neapmierināti cilvēki," par notikušo teic Natālija.

Rīgas pašvaldības policijā, iepazīstoties ar video, pauž: noticis pārkāpums.

"Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā par stāvēšanu uz velosipēdu ceļa vai velojoslas paredzēts 30 eiro naudas sods," informē RPP galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Viņš arī norāda, ka par konkrēto pārkāpumu izsaukums nav saņemts. Iedzīvotāji tiek lūgti šādos gadījumos saukt pašvaldības policiju, ko var darīt arī, izmantojot RPP mobilo lietotni un tajā pievienojot kā foto, tā arī video no notikuma vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!