Kas gan būtu svētki bez kūkas? Arī Latvijas 99. gadadienā galdā tika celta lielā svētku kūka, kuras dalīšanas procesu un lielās rindas pēc saldā gabaliņa iemūžinājis "Delfi" aculiecinieks Andrejs.

Andrejs atzīmē, ka Latvijas 99. gadadienas pasākuma organizatori bija parūpējušies par dažādiem interesantiem pasākumiem, ko apmeklēt svētkos - festivālu "Staro Rīga", militāro parādi 11. novembra krastmalā, svētku uguņošanu, lielisko prezidenta runu pie Brīvības pieminekļa un citiem. Tāpat tie pie Kongresu nama sarūpējuši milzu svētku kūku.

"Konditorejas monstra izmēri bija pārsteidzoši - 40 kvadrātmetri," norāda reportāžas autors, piebilstot, ka svētku kūka sadalīta vairāk nekā 13 tūkstošos gabaliņu.

Viņš arī norāda, ka skeptiķiem vienmēr būs sakāmais par kūkas gabaliņa lielumu, bet šoreiz kūkas griezēji neskopojušies un griezuši lielus gabaliņus.

Cilvēku plūsma noritējusi raiti, viņš pat pamanījis kādu sievieti, kura līdzi bija paņēmusi kastīti, kurā ielikt kūku. "Drošības sargi stingri norādīja - nedot katram vairāk par vienu gabaliņu," atzīmē Andrejs, piebilstot, ka ne vienmēr visiem var izsekot šajā situācijā.

Tiesa, Andrejs arī norāda uz nepilnībām pasākuma organizēšanā, kurā dalīja kūku - trūcis galdiņu, kur baudīt kūkas gabaliņu. "Mūsu attapīgie cilvēki ātri vien atrada situācijas risinājumu. Cilvēki sagāja iekšā stikla piramīdās," stāsta Andrejs. Tur valdījusi jauka atmosfēra - cilvēki atnākuši ar savu termosu, dzēruši tēju un nedaudz sasildījušies.

Viņš uzsver, ka kopumā no viņa skatu punkta Latvijas 99. gadadiena atbildusi visiem kanoniem un svētku noteikumiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!