"Ceturtdien, 17. decembrī ap plkst. 09:00 Rīgā, Vaidavas un Ieriķu ielas krustojumā kāds steidzīgs Rīgas Satiksmes mikroautobusa šoferis veica kreiso pagriezienu vairāk nekā piecas sekundes pēc sarkanā signāla iedegšanās luksoforā. Ja kundze, kas šķērsoja ielu pa gājēju pāreju, dotos nedaudz ātrākā solī, iespējams būtu arī cietušie. Lai gan regulāri cilvēki sūdzas, ka sabiedriskais transports Rīgā nekad nav laikā, uzskatu, ka šis noteikti nav labākais piemērs, kā šo problēmu risināt," norāda aculiecinieks, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Rīgas mikroautobusu satiksme" pārstāve Maija Lazdiņa informēja, ka atpazīts noteikumus pārkāpušais šoferis: "Šoferim par rupju ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu tiks piemērots naudas sods – 50% no dienas algas, kā arī tiks pieprasīts paskaidrojums un veikta iekšējā izmeklēšana uzņēmumā.''

Tāpat viņa uzsvēra, ka šāda šofera rīcība nav attaisnojama, un, lai nodrošinātu drošu braukšanu, drīzumā uzņēmums plāno organizēt profesionālas apmācības – drošas braukšanas skolu – šoferiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!