Nelāgi rībot un dārdot, sestdien turpina jaukt nost graustu Rīgas centrā, Brīvības ielā 78a, liecina lasītāja iesūtītais video.

"Sestdienas rīts iesācies jautri. Dienu pavadām ar zemestrīču raksturīgiem grūdieniem un skaņām," raksta kāds portāla lasītājs, kurš par spīti neraksturīgi skaļajam rītam ir priecīgs, ka "beidzot šis grausts, kurš jau gadiem apdraudēja rīdziniekus, tiks nojaukts".

Kā skaidro aculiecinieks, vēl pirms pāris gadiem, kad vēl no mājas pie stiprāka vēja nekrita nost apmetuma gabali, "grausts bija vēl bīstamāks, jo to apdzīvoja virkne nelabvēlīgu ļaudis, tostarp narkomāni".

Foto: DELFI Aculiecinieks

Ziņots, ka šonedēļ, 1. februārī, tika sākti ēkas piespiedu nojaukšanas darbi, kuru veikšanai ir izsniegta būvatļauja.

Vidi degradējošas ēkas nojaukšanas darbu izmaksas ir 83 000 eiro bez PVN, no kurām puse ir nojaukšanas darbu izmaksas, bet otra puse - kontakttīklu pārveides darbu izmaksas. Pēc darbu pabeigšanas šim mērķim iztērētie pašvaldības līdzekļi tiks piedzīti no ēkas īpašnieka.

Īpašuma tiesības kopš 2000. gada bija reģistrētas uz SIA "Vg Beheer Latvia" vārda, kurai tika sākts maksātnespējas process. Pērnā gada nogalē maksātnespējas administratora rīkotajā izsolē īpašumtiesības ieguva Dins Kalniņš.

Demontāžas darbus ir plānots pabeigt līdz 1.martam.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!