Rīgā izcēlies konflikts starp "Rīgas satiksmes" (RS) nolīgtas apsardzes kompānijas "Koblenz" darbinieku un kādu vīrieti, kurš centies palīdzēt kontrolieru pieķertai bezbiļetniecei, liecina ķīviņa dalībnieka nofilmētais video materiāls.

Video autors centies palīdzēt kādai skolniecei, kurai neesot izdevies nopīkstināt e-talonu. "Bija acīmredzams, ka tā bija skolniece, kurai nestrādāja e-talons, bet RS vēlējas viņu sodīt ar pilnu soda apmēru," portālam "Delfi" stāsta video autors.

Pēc tam, kad vīrietis centies skolniecei palīdzēt, apsargs, pielietojot arī lamuvārdus krievu valodā, vīrietim draudējis un vairākas reizes pagrūdis. Video arī redzams, kā apsargs vīrietim atņem telefonu.

Lai gan sākotnēji informācija liecināja, ka ķīviņš izcēlies 31.martā, precizējot video autors stāsta, ka notikumi ar apsargu norisinājušies 9.martā. Materiāls publicēts tikai tagad, jo pēdējo nedēļu laikā video autors ieguvis papildus informāciju par tiesiskajām iespējām video publicēt. 

RS preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" situāciju komentēja, sakot, ka biļešu kontrolieri ir tiesīgi izmantot bezbiļetnieka personu apliecinošus dokumentus, lai aizpildītu rēķinu par soda apmaksu, kas personai jāsamaksā vēlāk.

RS neatbalsta rupju izturēšanos pret klientiem, taču atgādina, ka katra pasažiera pienākums ir veikt brauciena reģistrāciju.

Minētais video tiks izvērtēts un gadījumā, ja tiks konstatēti Kontroles daļas vai apsargu pārkāpumi, vainīgie tiks sodīti, solīja Zaķis.

SIA "Koblenz drošība" komercdirektors Lauris Vašuks piekrīt, ka šajā situācijā uzņēmuma darbinieks rīkojies "nedaudz pārspīlēti". Lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, kompānija sākusi iekšējo izmeklēšanu.

"Mūsu darbiniekiem ir stingras un konkrēti atrunātas instrukcijas, kā rīkoties dažādās situācijās. Tomēr ņemot vērā cilvēcisko faktoru un cilvēku dažādo reakciju uz apsargu darbu, katrs gadījums jāizskata un jāanalizē atsevišķi. Mēs priecājamies, ka cilvēki pievērš tam uzmanību un ir vērīgi, tas palīdz mums uzlabot pakalpojuma kvalitāti," skaidro Vašuks.

Viņš gan uzsver, ka kopumā cilvēki apsargu darbu sabiedriskajā transportā uztver mierīgi un ir pozitīvi un saprotoši.

Jau ziņots, ka SIA "Koblenz drošība" apsardzes pakalpojumus RS sniedz jau vairākus gadus.

Uzņēmums "Koblenz drošība" nodrošina gan RS sabiedriskā transporta depo apsardzi, gan palīdzību sabiedriskā transporta šoferiem, reaģējot uz transporta vadītāju trauksmes signāliem par nekārtībām transportlīdzeklī. Savukārt no šī gada 3.februāra RS, pamatojoties uz esošo līgumu, ir pieprasījusi papildu apsardzi sabiedriskajā transportā, ar mērķi uzlabot servisu pasažieriem, proti, izraidīt no transportlīdzekļiem pasažierus traucējošas, aizkarošas vai nehigiēniskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!