Naktī uz otrdienu "Baltic Taxi" vadītājs piedzīvojis konkurenta mutisku uzbrukumu un apvainojumus Rīgā, Grēcinieku ielā. Konkurents tīkoja ieņemt Mārtiņa mašīnas vietu, stūrgalvīgi runāja krieviski un apsaukāja rupjiem vārdiem. Valsts policija par notikušo ir sākusi pārbaudi.

Video dzēsts, uzklausot rakstā minētā vīrieša radinieka lūgumu.

"Uz savas ādas atkal piedzīvoju tā saucamos "takšu karus". Biju apstājies ikvienam pieejamā stāvvietā Vecrīgā, pie 3. vidusskolas. Pienāca klāt konkurents un brutāli dzina prom. Izrādās, ka arī tādas uzņēmējdarbības metodes mūsdienās joprojām eksistē," raksta Mārtiņš.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) informē, ka saņēmuši informāciju par abu taksistu sarunas iznākumu. Uz ielas starp abiem esot noritējis kautiņš. Kārtības sargu ierašanās brīdī taksisti vairs neesot konfliktējuši, pauda RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Policija noskaidrojusi, ka taksometra vadītājs, kurš apgalvojis, ka viņam piederot otra taksista ieņemtā vieta, uzbrucis. Ar pieri pārsitis otram vadītājam lūpu. Aizstāvoties uzbrucējam pārsists deguns, sacīja Zemene.

"Sarunas laikā ar policistiem otrs taksometra vadītājs noliedza, ka būtu uzsācis kautiņu, notikušajā vainojot otru kautiņā iesaistīto vīrieti," skaidroja Zemene.

Notikuma vietā izsaukti arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka vīriešiem hospitalizācija nav nepieciešama.

Saistībā ar notikušo Rīgas pašvaldības policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību par sīko huligānismu.

Savukārt Valsts policijā informē, ka par taksistu konfliktu saņemta informācija un uzsākta pārbaude. Policijā gan arī norāda, ka tā dēvēto takšu karu incidentu skaits sarucis, ja salīdzina ar situāciju pirms pāris gadiem.

Portāls "Delfi" vēstīja, ka aizvadītajā pavasarī Rīgā vairākkārt tika dedzināti tieši "BalticTaxi" spēkrati.

Nesaskaņas starp taksometru vadītājiem ar policijas iejaukšanos bijušas arī iepriekšējos gados. 2015. gadā policija aizturēja vairākus cilvēkus, kas Vecrīgā meta paštaisītas ierīces zem taksometru riteņiem, dūra riepas un skrāpēja automašīnas, lai šādi paustu neapmierinātību saistībā ar stāvvietu dalīšanu, "nerakstītajiem likumiem" un tamlīdzīgi.

Policija toreiz nekonstatēja, ka tas būtu darīts pašu taksometru kompāniju vārdā, taču kopš tā laika policijai nav bijusi informācija, ka taksistu starpā valdītu nesaskaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!