Šonedēļ video kadros iemūžināta kāda AS "Rīgas satiksme" trolejbusa vadītāja, kura pie stūres lietoja viedtālruni. Uzņēmumā sola vainīgo sodīt.

"Varbūt es pārspīlēju, bet trolejbusā bija aptuveni 30 pasažieru, tostarp bērni," par nofilmēto ainu teic video autors Kaspars.

Uzņēmuma "Rīgas satiksme" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča akcentē, ka, tāpat kā jebkuram citam ceļu satiksmes dalībniekam, arī sabiedriskā transporta vadītājam jāievēro noteikumi, kas aizliedz pie stūres lietot telefonu.

"Tas, ko dara video redzamā vadītāja, nav akceptējams, šādām situācijām nevajadzētu būt," pauž Bartaševiča un aicina aculieciniekus, kuri novēro identiskas situācijas, ziņot uzņēmumam, norādot laiku un datumu, kā arī maršruta numuru. Pretējā gadījumā atrast pārkāpēju esot ārkārtīgi grūti. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 2000 vadītāju. "Pīķa" stundās uz līnijas ir aptuveni 600 transporta līdzekļu, norāda uzņēmuma pārstāve.

Konkrētajā gadījumā, veicot lielu izmeklēšanu un analīzi, aculiecinieka pieķerto vadītāju uzņēmumam tomēr izdevies identificēt.

Viņa tiks sodīta saskaņā ar uzņēmumā noteikto kārtību, informē Bartaševiča.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!