Portāla "Delfi" lasītājs ar lietotājvārdu aleksandrplat šonedēļ Viestura prospektā Rīgā nejauši pamanīja no ziemas miega modušos ezi. Atšķirībā no laika pirms desmit gadiem, šobrīd sastapt ezi Mežaparka apkārtnē ir retums, portālam "rus.delfi.lv" atzīst aculiecinieks.

"Pastaigājoties pa mežaino apkārtni Viestura prospektā Rīgā, nejauši uzdūros Eiropas vai parastajam ezim. Parasti adatainie zvēriņi no ziemas miega mostas, kad gaisa temperatūra sasniegusi +15 grādu siltumu.

Agrāk, pirms kādiem 10 līdz 15 gadiem, šos zīdītājus Mežaparka apkārtnē varēja sastapt visai bieži. Bet tagad tikšanās ar ezi tiek uztverta kā kaut kas ārkārtējs.

Kad pamanīju zvēriņu, tam blakus lēkāja vārna. Pieejot tuvāk, es adatainim pamanīju nelielu rētu uz deguna. Neņemos apgalvot, ka dzīvniekam traumu radījusi tieši vārna, bet fakts paliek fakts. Ja jau eži modušies, tad arī pilnvērtīgs pavasaris ir klāt," secina aculiecinieks.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!