Rīgā, Zaķu ielā septembra lietavu laikā radies dzīvībai un veselībai bīstams stāvoklis. Pārplūdušas lietus kanalizācijas dēļ radies īssavienojuma risks, portālam "Delfi" ziņo nama iemītniece Jeļena. Tikmēr uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" norāda, ka atsevišķus bojātā vada posmus nomainīt nevar.

Jeļenas 2. septembrī sūtītajās fotogrāfijās un video ierakstā redzams, ka lietus ūdens noplūdis kāpņutelpas pirmajā stāvā, klāj griestus, krājas pie dzīvokļu durvīm.

"Lietus kanalizācija ir avārijas stāvoklī. Ūdens tek, skarot elektrovadus, appludināta četru dzīvokļu kāpņu telpa pirmajā un otrajā stāvā. Radies īssavienojuma risks," raksta Jeļena. Nama iemītnieki par notikušo ziņojuši arī mājas apsaimniekotājam "Rīgas namu pārvaldnieks". Tomēr, saskaņā ar sievietes vēstīto, namu pārzine un inženieris no iecirkņa "Avots" uz vairākkārtējiem avārijas pieteikumiem nereaģē.

Savukārt uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" portālam "Delfi" norāda, ka par situāciju Zaķu ielas mājā ir informēti. "Rīgas namu pārvaldnieks" jau iepriekš veicis dzīvojamās mājas Zaķu ielā apsekošanu un konstatējis, ka lietus nokrišņu laikā koplietošanas kāpņu telpā ir lietus ūdens noplūdes," sacīja uzņēmuma Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja Santa Vaļuma.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kanalizācijas cauruļvadu vidējais kalpošanas laiks ir 60 gadi, sacīja Vaļuma. Zaķu ielas nams esot celts 1985. gadā, tomēr mājā izbūvētie čuguna cauruļvadi, kas nodrošina lietus novadīšanu kanalizācijā, nolietojušies un tos pilnībā jānomaina. Lai to īstenotu jāveic pilnīga stāvvada posma maiņa, jo atsevišķas čuguna stāvvada daļas nomainīt nav iespējams, skaidroja Vaļuma.

Uzņēmums arī esot sagatavojis defekta aktu, nepieciešamo darbu tāmi, tuvākajā laikā plānots uzsākt pilnīgu lietus ūdens kanalizācijas stāvvada nomaiņu koplietošanas telpās, apgalvoja uzņēmuma pārstāve.

"Darbus "Rīgas namu pārvaldnieks" iekļāvis dzīvojamās mājas nepieciešamo remontdarbu kopsavilkumā 2017. gadam. Ar plānotajiem remontdarbiem iedzīvotāji varēja iepazīties pērn oktobrī," vēstīja Vaļuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!