Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 23. jūlijā, neilgi pirms pusnakts "Delfi" lasītāju Vadimu pārsteidza tumsas iestāšanās visā Ziepniekkalnā. Ceturtdienas rītā elektrības padeve klientiem atjaunota, informē AS "Latvenergo".

"Visā Ziepniekkalnā pazuda elektrība, tāpēc ātri izskrēju laukā. Izskatās, ka deg trīs mājas un koki pie sakņu dārziem, kas ir pie 46.autobusa pieturas," ar saviem novērojumiem dalījās Vadims.

Viņš naktī uz ceturtdienu informēja: "Šobrīd savākušies aptuveni 40 cilvēki. Skatāmies un gaidām policiju un ugunsdzēsējus, gaidām, kad pieslēgs elektrību."

Rīgā ceturtdienas naktī Ziepniekkalnā elektroapgāde traucēta gandrīz 11 tūkstošiem sadales  sistēmas operatora "Sadales tīkls" klientu, informēja kompānijā.

"Īsi pirms pusnakts, 110 kilovolti kabeļtīklā bojājuma dēļ, ietekmēta elektroapgāde 10 943 klientiem Ziepniekkalnā - Vienības gatvē, Kantora, Tēriņu, Graudu un Valdeķu ielas rajonā," informēja "Sadales tīkla" komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova.

Pēc viņas teiktā, "Sadales tīkls" operatīvā izbraukumu brigāde naktī nekavējoties uzsākusi bojājuma lokalizēšanu, lai visiem klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi pēc iespējas ātrāk.

Kā portālu "Delfi" informēja AS „Latvenergo", ap plkst. 23.19 tika konstatēts pārrāvums 110kV gaisvadu līnijā Rīgā, kura nodrošina elektroapgādi Ziepniekkalna, Tīraines, Mārupes un Āgenskalna iedzīvotājiem.

Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca AS „Latvijas elektriskie tīkli" operatīvās izbraukuma brigādes, kuras konstatēja, ka zem augstsprieguma līnijas esošajos mazdārziņos ir izcēlies ugunsgrēks, kā arī  trūcis augstsprieguma līnijas vads.

Vairāku stundu garumā notika aktīvs darbs,  organizēti sarežģīti atslēgumi arī blakus esošajās  augstsprieguma līnijās, lai ugunsdzēsēji droši varētu piekļūt notikuma vietai.

Strādājot īpaši sarežģītos bojājumu novēršanas apstākļos, klientiem elektroapgāde tika atjaunota nepilnu četru stundu laikā. 

Aģentūra BNS vēsta, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD)  darbinieki naktī devās dzēst trīs dārza mājiņas, kuras, iespējams, aizdegušās augstspriegumu līnijas bojājuma dēļ. 

Kopējā mājiņu degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā neviens cilvēks necieta.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD darbinieki devās dzēst 33 ugunsgrēkos, no tiem desmit bija izcēlušies Rīgā.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!