Foto: Publicitātes foto
Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksā jūnija beigās aculieciniece saskārās ar nepatīkamu situāciju - administrators liedza viņas bērnam braukt ar "MTB" velosipēdu, pretēji noteikumiem, kas to atļāva, portālu "Delfi" informēja māmiņa.

"30. jūnijā ar dēlu devāmies uz Barona ielas sporta kvartālu, lai izvizinātos dažādos laukumos, kuri paredzēti riteņbraucējiem. Vēlāk skeitparkā mans bērns kādam jaunietim it kā sāka "traucēt", jo pārvietojās ar kalnu velosipēdu," dalās bērna mamma.

Viņa portālam "Delfi" skaidro, ka dēlam ir "MTB" jeb kalnu velosipēds un sporta kvartālā bijusi norāde, ka ar to drīkst pārvietoties. Pavisam drīz situācijas risināšanai piesaistīts kvartāla administrators. "Vīriešu kārtas cilvēkiem šķita, ka nepārzinu dažādus velosipēdu veidus. Arī administrators apgalvoja, ka ar kalnu velosipēdu mans bērns nedrīkst braukt šajā sporta kvartāla daļā," sašutusi pauž aculieciniece.

"Kad nonācām pie skeitparka noteikumu dēļa, sporta kvartāla administratoram lūdzu uzrādīt aizliegumu pārvietoties ar "MTB" velosipēdu. Viņš atteicās," pauž sieviete. "Administrators mums abiem ar dēlu lūdza pārvietoties uz "BMX" trasi, tas esot pašu drošības labad," bērna māmiņa papildina.

"Kāpēc manam bērnam nav tiesību skeitparkā braukt ar "MTB", bet jaunietim ir tiesības būt netraucētam? Kur tad lai bērns mācās braukt un manevrēt, pārvaldīt savu velosipēdu?" neizpratnē ir mamma.

"Uzskatu, ka šoreiz sporta kompleksa darbinieks nekorekti izskaidroja situāciju. Ar šāda veida riteni apmeklētāji drīkst atrasties skeitparkā. Tikai ir jāievēro, atbilstoši savām prasmēm un iemaņām, esošās krāsu norādes uz konstrukcijām. Ja apmeklētājs ir iesācējs, būtu vēlams izvēlēties konstrukcijas ar zaļo norādi," pauž Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksa vadītāja Inese Ļubinska.

Vadītāja arī atvainojas par sagādātajām neērtībām sporta kompleksa apmeklējuma laikā. "Ceru, ka turpmāk mūsu darbinieki spēs pamatoti izskaidrot situācijas, kuras rodas sporta kompleksā. Vakar bija darbinieku kopējā sapulce, kurā ar ēkas dežurantiem tika izrunāta šī situācija, kā arī vēlreiz atkārtoti sporta kompleksa dažādu konstrukciju lietošanas noteikumi," pauž Ļubinska.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!