Foto: LETA
Latvijas kriminālajai varai Vilnītis ir glābšanas riņķis, kurš veiksmīgi iegrožo savus darbiniekus un praktiski neitralizēja savus kaujinieciski noskaņotos vietniekus cīņā ar korupciju Strīķi un Vilku.

Ar lielu interesi noklausījos 8. novembra raidījumu par sacelto jampadraci ap KNAB vadītāju Vilnīša kungu. Ja mūsu politiķiem būtu valstiski atbildīga attieksme un atbildības sajūta pret sabiedrību, nu kaut vai pret vēlētājiem, tad cik pareizs bija lēmums par Vilnīša iecelšanu par KNAB priekšnieku ar 150000 Ls parādsaistību nastu un, jo vairāk, sievas parādsaistībām 1500000 Ls.

Valsts pārvaldē vispār nevar būt vieta cilvēkam ar parādsaistībām. Tāpēc jau mums ir tā korupcija, kukuļņemšana, radošanās un citas no Vidusāzijas pārņemtās klanu sistēmas paražas un galvenais, kur gan izkūpējis patriotisms. Tā vien izskatās, ka patriotismu un lojalitāti pieprasa no sabiedrības, bet politiķiem un ierēdņiem tas ir mērāms vienīgi tikai naudas izteiksmē un ieņemamos amatos. Nu, skumji un nožēlojami, es pat teiktu ciniski, pazemojoši, ka mums jādzīvo šādi izkropļotā Latvijā.

Vajadzētu saprast arī neizlēmīgajam un lēndomīgajam Dombrovskim, ka nevar ilgstoši pārbaudīt tautas pacietību gan ar Mūrnieces iecelšanu ministra amatā, gan ar Vilnīša lietas muļļāšanu ja reiz 93 KNAB darbinieki ir izteikuši neuzticību savam priekšniekam, tātad vaina nebūt nav vietniekos, kuri godprātīgi strādā un cīnās ar korupciju un kukuļņemšanu valsts pārvaldes struktūrās. Ja to neļauj likums, tad Saeimas kompetencē ir mainīt likumu par ierēdņu atbrīvošanu no darba.

Ja tā padomā, tad laikam Jaunā Laika kaisle cīņai ar korupciju ir noplakusi, ja reiz Āboltiņa un Mūrniece ir ar mieru nomainīt visus trīs KNAB vadītājus vai pat pakļaut to Drošības policijai vai vispār likvidēt.

Vilnītis nebūt nav Loskutovs un viņu sabiedrība neaizstāvēs. Vilnīša augstprātīgā un bravurīgā uzvedība 9.novembra 100.panta pārraidē apliecināja viņa nekaunību, izvairīšanos no netīkamiem jautājumiem, faktu ignorēšana, kas uzticību nevieš.

Alberts, LR pilsonis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!