Autovadītājs Dmitrijs portāla "Delfi" redakcijai atsūtījis savas pārdomas par autovadīšanas kultūru un policistu darbu satiksmes negadījumu izvērtēšanā, akcentējot, ka bieži vien pavirši tiek izvērtētas avārijas, kurā viens autobraucējs ar savu spēkratu ietriecas priekšā braucošajā mašīnā.

"Pēdējā laikā mūsu sabiedrības autobraukšanas kultūra ir visai zemā līmenī. Viens labs piemērs ir trešdienas, 12.augusta, avārija uz Jelgavas šosejas, netālu no Dalbes stacijas, kur neskaidru iemeslu dēļ, divas, vienā virzienā braucošas mašīnas saskrējās (skatīt video).

Pēdējā laikā uz ceļiem esmu redzējis virkni avāriju, kurās autobraucēji cits citam ieskrien spēkrata aizmugurē. Teju visos gadījumos policija, noformējot protokolus, norādīja, ka vainīgas ir to automašīnu vadītāji, kuri ar savu spēkratu ietriekušies priekšā braucošajam. Tai pat laikā netiek izskatīta iespēja, ka priekšā braucošais patiesībā bremzējis nepamatoti.

Interesanti, vai Latvijā policija vispār izmeklē avārijas? Pēdējā laikā liekas, ka policija negrib strādāt un, manis aprakstīto avāriju gadījumos, vienkārši apgalvo, ka jāievēro atļautais ātrums un, protams, distance. Manuprāt, tā ir liela nolaidība. Neizmeklējot avārijas apstākļus, policija veicina labvēlīgus apstākļus krāpniekiem, kuri šādi mēģina iegūt apdrošināšanas kompānijām naudu. Vai tiešām policija nekad neizskata tādus pārkāpumus, kā nepamatota bremzēšana?

Pirms kāda laika arī es kļuvu par šādas krāpšanas upuri. Priekšā braucošais auto pilnīgi bez jebkāda iemesla strauji apstājās vietā, kur uz ceļa nav ne krustojumu, ne citi iemesli, lai palēninātu gaitu. Iznākumā vainīgs biju es, jo, redz, neievēroju distanci. Priekšā braucošais šoferis neizrādīja ne mazāko sarūgtinājumu par notikušo. Gluži pretēji - sabraukušo draugu lokā nesamulstot no policijas klātbūtnes, izrādīja sajūsmu un prieku, ka mašīnu, kuru nav izdevies pārdot, tagad var norakstīt un no apdrošinātājiem saņemt pilnu kompensāciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!