Foto: DELFI Aculiecinieks
Esmu divu bērnu tēvs un man nav vienaldzīgs citu bērnu liktenis. Bērniem skolas laikā jāatrodas skolā un jāmācās. Pēc skolas bērniem vajadzētu atrasties mājās, lai atpūstos, sagatavotos nodarbībām nākamai dienai, apmeklēt interešu pulciņus. Uzskatu, ka nav pieļaujams, ja bērni savu brīvo laiku sāk veltīt naudas pelnīšanai ielās.

Neomulīgi kļuva 14.septembra pievakarē, ap plkst.16.45, ejot garām Brīvības piemineklim, redzot mazu meiteni spēlējot uz flautas, pelnot naudiņu. Tur pat blakus atradās divi Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kuriem, manuprāt, vajadzēja pievērsties šai meitenei, lai noskaidrotu vai viņa ir paēdusi, kāpēc ir tik viegli saģērbta, jo gaisa temperatūra bija 15-16 grādi, kur ir viņas vecāki un kāpēc viņa spēlē uz ielas.

Nepārzinu likumus un Rīgas domes noteikumus, tomēr man, kā tēvam, ir pamatotas aizdomas, ka šāda bērna rīcība nedrīkstēja palikt bez pašvaldības policijas darbinieku ievērības. Bērnu vajadzēja nogādāt pie vecākiem, kā arī noskaidrot, vai kāds cits ar ļaunu nolūku neizmanto bērnu naudas pelnīšanai. Ja Rīgas pašvaldības policijas darbinieki ir tik bezspēcīgi, nezinoši, bezatbildīgi, vai atbildība nebūtu prasāma no to priekšniekiem?

Ceru, ka šim notikumam tiks pievērsta sabiedrības un bērnu tiesību aizsardzības institūciju uzmanība un dots atbilstošs vērtējums, kā arī tiks izvērtēta pašvaldības policijas darbinieku bezdarbība.

Pielikumā 8 fotogrāfijas.

Foto galerija

Andrejs

Ja arī jums ir aktuāli un saistoši foto, video materiāli vai arī jums ir viedoklis par sabiedrībā aktuāliem notikumiem, rakstiet 'DELFI Aculieciniekam'. Satura iesūtīšanas formu atradīsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!