Foto: DELFI Aculiecinieks
Katru dienu braucu ar vilcienu uz darbu un no tā. Iepriekš es nedomāju, cik naudas man aiziet ceļa izdevumiem, taču šobrīd man ir dusmas uz LDz, jo par to naudu, ko mēnesī tērēju par vilciena biļetēm, esmu pelnījusi labākus apstākļus.

Manas dusmas saistās ar to, ka vilcienos brauc absolūti piedzērušies cilvēki un viņiem tas tiek ļauts (lai gan sabiedriskā vietā godu un cieņu aizskarošā stāvoklī taču nedrīkst atrasties, vai ne?)! Konduktori neko nedara, lai viņus no vilciena izliktu.

Tā arī man gadījās. Iekāpjot vagonā pirmais, ko redzēju bija, ka kārtējie alkoholiķi savākušies un kaut kur brauc. Biļetes visiem nebija, bet konduktore viņiem neko neteica. Un ko tad vecs tantuks pateiks, pašai bail. Tie smird pa gabalu, skaļi uzvedas. Nepaspēju lāgā viņiem paiet garām, kā viņi jau savā starpā bija sastrīdējušies un sāka kauties. Kautiņš izvērsās pa vairākiem nodalījumiem. Tracis šausmīgs. Konduktore atteicās saukt policiju vai viņus izmest laukā, jo, ja viņa saukšot policiju, tad cilvēki netikšot galamērķī. Lai gan viņi traucēja visiem un brauca bez biļetēm!!! Kontroliere man piedāvāja turpināt iet pa vagonu uz priekšu vai iet uz citu vagonu, kur šitādu pasažieru neesot. Nu, ziniet! Es sadusmojos! Es kārtīgi maksāju par biļeti un man jāskrien pa visiem vagoniem meklēt vietu, kur nav bomžu un kauslīgu alkoholiķu??? Kopš kuriem laikiem viņi ir saudzējamā suga? Vai tiešām ir kādi noteikumi, kas ļauj bomžiem alkohola reibumā un bez biļetes braukt vilcienā, kauties, smirdēt un brēkt? Turklāt, ko es zinu vai tam bomzim nav utis vai cits kas. Pēc viņiem netīri krēsli, tie ož, ir nolieti ar alkoholu. Vai man katru reizi jākāpj vilcienā, jāmeklē vagons bez alkoholiķiem un pašai vēl pirms tam jāizmazgā sava sēdvieta?

Es neko neteiktu, ja šī būtu vienīgā reize, kā saka, izņēmuma gadījums. Bet šādas situācijas ir praktiski katru dienu. Manuprāt, tas būtu jārisina. Vai LDz nevar nekam nevajadzīgo papildus kontrolieru vietā katrā vilcienā ielikt pa pāris Pašvaldības policistiem?

Ilggadējā pasažiere

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!