Foto: DELFI
Skatoties TV priekšvēlēšanu debates, A.Lembergs (kurš sevi dēvē par Ventspils mēru) ar putām uz lūpām lielīja savu pilsētu, cik tur ideāla kārtība un kāds viņš lielisks saimnieks. Dzirdot tādu manas jaunības pilsētas reklāmu, radās vēlme kādu nedēļas nogali pavadīt Ventspilī, tur arī pārnakšņot

Izvēlējos sestdienu – 11. oktobri. Maršruts – Ēdole, Alsunga, Jūrkalne. Diena tik burvīga, ka labāk nevar būt! Spoža saule, lapu krāšņums, Jūrkalnes stāvkrasts utt. Visas minētās vietas manī radīja reti jauku, emocionālu pacēlumu. Dienas otrajā pusē ieradāmies Ventspilī ar cerību baudīt mākslu, mūziku, pavakariņot kādā romantiskā kafejnīcā.

Diemžēl, ierodoties vakarā galapunktā, mani pārņēma liela vilšanās un ļoti nomācošas sajūtas. Kultūras namā "Jūras vārti" – klusums, kultūras centrā arī klusums. Varbūt kino? Bet nekādas informācijas par to. Basketbola spēles arī nav. Ko darīt? Braukt atpakaļ uz Rīgu? Tas būtu nekorekti, jo viesnīca bija iepriekš rezervēta. Atliek romantiskās vakariņas – izstaigājām Ventspili no jūras līdz Ventai, bet ak, vai! Kafejnīca uz Vasarnīcu ielas nedarbojas, restorāns Saules ielā slēgts. Putekļu kārta uz logiem un durvīm.

Pilsētas centrā atkal pamanīju vairākas jau iepriekš slēgtas kafejnīcas. Redzētais liek izdarīt secinājumus. Ka pilsētu ir pametuši daudz iedzīvotāji, un palikušie nevar apmeklēt šīs iestādes. Daudzie tumšie logi vēlā vakarā daudzdzīvokļu mājās arī liecināja, ka šī nākotnes pilsēta ir maz apdzīvota. Uz ielām rets gājējs, jo nav jau kurp doties.

Mani bēdīgu padarīja fakts, ka agrāk izcilajai operdziedātājai Alīdai Vānei (trīsdesmitajos gados dziedāja La Scala operā), Ventspilī viņas atcerei par godu organizēja meistarklases jaunajiem dziedātājiem un koncertus. Uzzināju, ka šogad tika tikai aiznestas puķītes uz viņas kapa.
Mani vērojumi Ventspilī dod atbildi.

Kāpēc ZZS (A. Lembergam) tik ļoti vajag VARAM? Šī ministrija ir vajadzīga, lai glābtu Ventspili no pilnīgas izmiršanas. Aivaram nauda vajadzīga kā slīkonim glābšanas riņķis. Arī ar jauno ražotņu radīšanu kaut kā neveicas. Atliek tikai meklēt valsts un Eiropas fondu naudu. Un metode ir pavisam vienkārša. Atņemt NA VARAM. Acīmredzot Aivars ir iepazinis Kaupēna biogrāfiju.

Galīgi prātam neaptverošs fakts – pārējo partiju rīcība, kuras pieļauj, ka jaunās valdības veidošanā galveno lomu spēlē smagos noziegumos apsūdzēts cilvēks. Tā ir totāla mīkstmiesība un smiešanās par mūsu valsts tiesiskumu. Žēl, ka Valsts prezidents - vīrs kā ozols, būtībā ir mīkstmiesis, jo ļauj Aivaram virināt sava kabineta durvis.

Par ZZS – viņi labi apguvuši Rūdolfa Blaumaņa daiļradi – ar viltu Ieva un Edvarts ieguva "Indrānus". Tā arī ZZS, izspēlējot A.Lemberga kārti, apmānot vientiesīgos un zema intelekta vēlētājus, jo bija taču katram normālam balsotājam skaidrs, ka A.Lembergs negrib un nevar būt Ministru Prezidents. Ar šo rīcību ZZS partija sevi var dēvēt par rafinētu blēžu partiju. Diemžēl, arī Tu – Raimond B..

F. Dostojevkis: "Protams, trulums ir gandrīz neatņemama īpašība, ja ne gluži katram darbiniekam, tad vismaz katram darbiniekam, kas vairo savu bagātību."

A.Lembergs izcils saimnieks – tas ir tikai mīts! Visprecīzāk viņu raksturo sakāmvārds: "Ar muti Rīgā, ar darbiem aizkrāsnē."

Dainis Kalns
Bezpartejisks.

P.S. Esmu organizējis Ventspilī 3 operas izrādes un 2 lielkoncertus ar pasaules izcilākajām balsīm, viņu vidū arī E.Garanča, pats ciešot lielus finansiālus zaudējumus, uzskatot to par dāvanu manai jaunības pilsētai.

______________________

Papildināts 27.10.2014. 

Aivara Lemberga komentāru var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!