Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdienas, 5. jūnija, vēlā vakarā portāla "Delfi" redakcija no kāda anonīma aculiecinieka saņēmusi fotogrāfijas ar it kā otrdien plānotā vēstures eksāmena devītajai klasei lapām. Valsts izglītības un satura centrā norāda, ka fotoattēli ir viltojums.

"Par eksāmenu uzdoto lapu fotogrāfijas aplūkojām. Secinājām, ka tas ir rūpīgi radīts viltojums. Šī viltojuma fotogrāfijas saņēmām arī uz e-pastu eksameni@visc.gov.lv. Fotogrāfijas bija izplatītas "Snap Chat"," portālam "Delfi" pastāstīja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Bērziņa.

Līdz otrdienas pulksten 8, kad eksāmenu nosūta skolām, VISC nav saņēmis ziņas, kas apstiprinātu vēstures eksāmena noplūdi. "Ja noplūde notiek pēc pulksten astoņiem, kad eksāmeni ir pie izglītības iestādēm, tad izmeklēšana jau ir policijas ziņā," paskaidroja Bērziņa.

Komentējot medijos izplatīto viltojumu, VISC norāda, ka eksāmena atdarinātājam izdevies tās radīt ar eksāmenu veidlapām līdzīgu dizainu. Runājot par tēmu loku, kas iekļauts viltotajā eksāmenā, Bērziņa teic – VISC janvārī publicēja devītās klases eksāmenu tēmu apkopojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!