Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā stiprais vējš veicinājis ne tikai elektroapgādes traucējumus, bet arī dažāda veida postījumus. Vairāki "Delfi Aculiecinieki" sestdien piefiksējuši vētras radītās sekas.

Jau ziņots, ka Rīgā vēja brāzmas sasniegušas ātrumu 20 metri sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā operatīvā informācija.

Kā liecina AS "Sadales tīkls" operatīvā informācija, sestdienas rītā bez elektrības Latvijā palikuši vismaz 15 000 klientu.

Šīs brīvdienas Latvijā sākušās ar vētras stipruma vēju un pērkona lietusgāzēm, kas vietām būs stipras, taču jau svētdien laika apstākļi būtiski mainīsies. Jau rīt apstākļi būtiski uzlabosies - spīdēs saule un īslaicīgi nokrišņi gaidāmi vairs tikai atsevišķos rajonos.

Piedāvājam ielūkoties "Delfi Aculiecinieku" reportāžās par stiprā vēja radītajiem postījumiem Rīgā un citviet Latvijā.

Andrejs un Elmārs Rīgā iemūžinājuši afišas stabu, kas ir nogāzies pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

"Tukša un viegla konstrukcija, un nav piestirpināta pie zemes, tāpēc diezgan saprotams, ka vējš savu padarījis," spriež Elmārs.

"Delfi Aculiecinieks" iemūžinājis arī vēja postījumus Berģu ielā. "Satiksme bija pilnīgi paralizēta. Uzslava ugunsdzēsējiem, kas 10 minūšu laikā ieradās un nozāģēja koku," raksta bilžu autors.

"Rīgā, Miera ielā 16, koks uzgāzies virsū mājai," informēja Silvija.

Vairāki "Delfi Aculiecinieki" piefiksējuši vēja radītos nedarbus, kur redzami lauzti koki.

"Ap pulksten Rīgā, Kalnciema ielā, no stiprā vēja nogāzās koks pāri ceļam, kur kritiena rezultātā cieta viena vieglā automašīna un viens busiņš. Notikuma vietā jau pēc pāris minūtēm ieradās glābšanas dienests,lai likvidētu koka izraissītās sekas," stāsta Mikus.

"Uz rīta pusi vēl joprojām stiprajam vējam nav miera," uzsver Ainārs, kurš iemūžinājis Rīgā, Krasta masīvā, neveiksmīgi nogāzušos koku uz kādas automašīnas.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Portālam "Delfi" Mairis pastāstīja, ka Alūksnes pusē vairāki koki ir aizšķēršojuši ceļu. SavukārtIecavas pusē stiprais vējš ir apgāzis gaismas stabu, informēja Baiba.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Stiprā vēja postījumi piefiksēti arī Rīgā, Nīcgales ielā 6, kur redzams ar visām saknēm izgāzts koks.

Aculiecinieks Kristaps raksta, ka problēmas izparkoties sestdienas rītā būs kādam autovadītājam, kura mašīnai Rīgā, Sitas ielā, uzkritis koks.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāla "Delfi" lasītāja Kristiāna iemūžinājusi vētras sekas Burtnieku ielā, Rīgā. Viņa raksta, ka krītošais koks, visticamāk, apskādējis ceļmalā novietoto auto.

Stiprās brāzmas neizturēja arī Zemitānu laukumā, Rīgā, esošs koks, redzams aculiecinieka Vladislava uzņemtajās fotogrāfijās.

Mārtiņa kapos, Rīgā, vējš uz kapu kopiņām uzgāzis lielu koku. Lasītājs Artūrs raksta, ka koks bijis sauss un salauzis vairākus kapu krustus un pieminekļus.

Vējš nogāzis Bērzu Rīgā, 5. maršruta tramvaja galapunktā Iļģuciemā, vēsta "Delfi" aculieciniece Baiba.

Portāla lasītāja Agnese sestdien, plkst. 13.19 bija lieciniece tam, kā Raiņa bulvārī pie Krišjāņa Valdemāra ielas vējš apgāzis lielu kļavu.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Vairākus auto vēja gāzts koks apskādējis Ikšķiles novadā, redzams aculiecinieka iesūtītajās fotogrāfijās.

Spēcīgais vējš Carnikavas jūrmalā teju no kājām gāž portāla lasītāju Jāni. Viņš priecājas par vētras skaistumu un zina stāstīt, ka viļņi jūrā ir metru augsti.

Vēja nedarbus piefiksējusi arī Elīna, kura iesūtījusi bildi, kurā redzams vēja nolauzts koks pie tramvaja galapunkta Ķengaragā. Tāpat viņa arī ir iesūtījusi video, kur nofilmētas vēja brāzmas no 7. korpusa Maskavas ielā 268.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt stipro vēju no 10. stāva loga Rīgā, Ķengaragā, vērojusi "Delfi" lasītāja Lita. "Varēja dzirdēt plīstošu stiklu skaņas, kā kādam kaut kas uz balkona nokrīt, un pat jumtu skaņas. Precīzi ap plkst. Ķengaragā uz visas garās maskavas ielas pazuda elektrība. Arī Dienvidu tiltam bija pazudis apgaismojums," uzsver bilžu autore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!