Foto: DELFI Aculiecinieks
Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu steidzas uz izsaukumiem, lai glābtu bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus. Šoreiz palīdzība bija nepieciešama pīlēnam, kuram diemžēl bija nācies ciest no cilvēku ļaunprātīgas rīcības.

"Melnezerā dzīvo pīļu ģimenīte,kura labprāt draudzējas ar cilvēkiem, kuri nāk peldēties. Tomēr vienam no mazajiem pīļu bērniem uzticēšanās cilvēkam, maksāja ļoti dārgu cenu - dzīvību," savā "Facebook" laika joslā raksta glābšanas darbu aculieciniece Ineta.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Viņa skaidro, ka pīlēnam ap knābi bijusi aplikta gumija, kas cieši apvīta vairākās kārtās. "Noķert pīlēnu ezerā likās neiespējami, tika izsaukts glābšanas dienests un dzīvnieku patversme," viņa stāstīto papildina. "No malas šī situācija varētu likties komiska - trīs nopietni vīri, kuru ikdiena saistīta ar glābšanas darbiem ugunsgrēkos un uz ūdeņiem, skraida pa ezera krastu, cenšoties noķert mazu pīlēnu," Ineta raksta.

Ugunsdzēsējiem palīgos pievienojās arī garāmgājēji un kopīgiem spēkiem tomēr izdevās noķert mazo pīlēnu un atbrīvot viņa knābīti no važām. "Es nezinu, kā jūtas cilvēks, kurš paveica šo nelietību pret mazu un neaizsargātu radību, bet labais vienmēr uzvar ļauno. Tikai skumji, ka šādi cilvēki ir mūsu vidū," stāsta Ineta.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!