Foto: DELFI Aculiecinieks
"Saku uzreiz – stāsts ir šausmīgs. Rakstu par to nevis perversa prieka pēc, bet gan lai informētu cilvēkus. Aizvadītajā nedēļā ar mammu apmeklējām tēva kapu Jūrmalas kapsētā un pamanījām baisu skatu – izrakņāti vecie apbedījumi," raksta portāla "Delfi" lasītāja.

"To nav izdarījuši dzīvnieki, bet gan cilvēciskas būtnes. Saukt viņus par cilvēkiem nebūtu pareizi. Taču pats baisākais nav pat izrakņātie kapi, bet gan tas, ka tie bija tukši. Šeit nebija palikušas praktiski nekādas liecības par apbedītajiem, vien izmētāti kauli, zeme no kapa un viena nodilusi kurpe," pastāstīja lasītāja.

Fotogrāfija uzņemta vairākas dienas atpakaļ – aizvadītās nedēļas nogalē, stāsta lasītāja, piebilstot, ka izsaukusi policiju.

Sazinoties ar Valsts policiju (VP), portāls "Delfi" noskaidroja, ka līdzīga situācija pagājušajā nedēļa atklāta arī Lāčupes kapos Rīgā. Arī tur nenoskaidrotas personas apgānījušas vairākas kapavietas. Saskaņā ar VP pārstāvja Daira Anučina pausto, abos gadījumos sākta izmeklēšana un ierosinātas krimināllietas.

"Šobrīd nav zināms precīzs apgānīto kapavietu skaits," informēja Anučins, piebilstot, ka, iespējams, tiks saņemtas vēl kādas ziņas no kapsētas apmeklētājiem vai apsaimniekotājiem.

Šobrīd notiek lietas apstākļu noskaidrošana.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!