Foto: DELFI
Aculiecinieks Nauris trešdien, 18. jūlijā, portālu "Delfi" informēja par kuģi, kas Irbes šauruma rajonā, atradās uz sēkļa. Ceturtdien kuģi izdevies novilkt no sēkļa, informē Latvijas Jūras administrācija (LJA).

"Pēc manas informācijas kuģis "Iken Kerapu" atrodas uz sēkļa un pie viņa ir piegājis "Transbaltic", kurš noņems daļu kravas," pauda Nauris.

LJA pārstāve Sarma Kočāne portālam "Delfi" pastāstīja, ka kuģis uz sēkļa stāvējis vairākas dienas, sākotnēji kravas pārkraušana bija nesekmīga. Pēc tam kuģis "Transbaltic" pārkrāva 3000 tonnas ogļu.

"Cilvēki nav cietuši, nekāds piesārņojums dabai nav nodarīts. Tas ir tāds neveiksmīgas manevrēšanas rezultāts. Kuģis gāja no Rīgas, šķiet, uz Itāliju un uzsēdās uz sēkļa. Visticamāk, ka nākamajā ostā, kad kuģis piestās, viņam tiks veikta pārbaude," stāsta Kočāne.

LJA pārstāve atzīst, ka kuģim nav redzamu bojājumu. Kuģa pārbaude netiks veikta Latvijā.

Jaunākā informācija liecina par to, ka ceturtdien kuģis ticis novilkts no sēkļa. Drīzumā tiks pārbaudīts kuģa korpuss un pēc tam krava, kas kopā ar oglēm tika pārkrauta uz kuģi "Transbaltic", tiks krauta atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!