"Otrdien vienā no pārtikas veikalu tīklu veikaliem uz Brīvības ielas nopirku šokolādi, par kuru maksāju ar piecu eiro banknoti, atlikumu man izdeva pāris monētās viena un divu eiro vērtībā. Vismaz, man tā sākotnēji šķita," raksta kāds anonīms aculiecinieks.

"Trešdien, kad ar vienu no šīm, it kā "divu eiro" monētām, vēlējos norēķināties tajā pašā veikalā, kasiere man to deva atpakaļ ar pretenziju.. "ko jūs man vēlaties iesmērēt?". Es pieprasīju man iedot iesnieguma veidlapu un parādīju otrdienas pirkuma čeku. Atbildot man sacīja, ka es pats esot vainīgs un ka naudu vajadzēja uzreiz pārbaudīt turpat veikalā un vispār "mēs jūs pirmo reizi redzam, netraucējiet mums strādāt, citādi izsauksim policiju".

Lepns nebūdams, es pats izsaucu policiju, aprakstīju notikušo, pajautāju, ko man tagad darīt. Man ieteica nerakstīt iesniegumu - nekāda jēga no tā nebūšot. Vispār, gribu brīdināt - cilvēki, esiet uzmanīgi! Jūs var piekrāpt, izdodot atlikumu - ārēji šī monēta pilnīgi ne ar ko neatšķiras no diviem eiro, ja vien to nepalūko vērīgāk!"

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Smalkāk par noteikumiem, kā arī par to, kā darbojas jaunā reportāžu atalgošanas sistēma, lasiet: 'Delfi Aculieciniekam' jauni noteikumi; sūti reportāžu un saņem balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!