Foto: DELFI
Izrādās, ka pietiek televīzijas raidījumā uzdot pāris "dārgiem viesiem" nepatīkamus jautājumus, un jāsāk domāt- vai ir vērts turpināt strādāt TV vispār. Patiešām žurnālists Domburs atļāvās pārtraukt ministres Mūrnieces bezgalīgos: "Un tā tālāk, un tā tālāk", ar konkretizējošiem jautājumiem... rezultātā, ceru pagaidām, ministre piedāvā raidījumu vadīt pati. Tīri vai jāsajūsminās- cik daudz talantu vēl snauž šajā būtnē!

Vispār Latvijā vajag apklusināt "Skatu no malas" un, strauji disidentējošo, "Kas notiek Latvijā?", tad ar brīvdomību būs viss kārtībā - vismaz TV tās nebūs...

Atgādināšu, ka tas viss notika apspriežot Jēkabpils traģēdiju. Par pašu notikumu jau pateikts pietiekoši, neatkārtošos, bet kādi secinājumi un kādi valsts varas pasākumi izskanēja? Galvenais secinājums: kamēr kundzi Mūrnieci nepieķers aplaupītā bankā, noteikti zviedru, pie vēl silta līķa ar asiņainu nazi vienā rokā, naudas maisu otrā, smagā reibuma stāvoklī, nepiedienīgā apģērbā, kas sastāvētu no kurpēm un rokassomiņas, ar kilogramu heroīna tajā - viņa ir un būs "Vienotības" balsts, tās acuraugs un, pie reizes, ministre. Zvaniet- nezvaniet, balsojiet vai nebalsojiet- kaķa lāsti debesīs nekāpj...

Atrasts tika arī vainīgais policijas morālās stājas un tēla graušanā - kaitīgās arodbiedrības ar veselīgo vīrieti priekšgalā. Cik saprotu Sūnas k-gam (kā nelabojamam apmelotājam un struktūras grāvējam) spīd sabiedriskās rehabilitācijas kūre Kalnciema akmeņlauztuvēs vai Sedas kūdras purvos, jo kāpēc savādāk šī neveselīgā interese par viņa veselību. Otrdien pl.10.00 pie Ministru kabineta arodbiedrības organizēja kārtējo protesta akciju, pieprasot ministres demisiju, kurā aicina piedalīties visus mierīgos iedzīvotājus. Naivi, bet gudrie saka, ka ūdens piliens ir stiprāks par akmeni... dzīvosim redzēsim.

Raidījuma laikā ministre netīšām izdarīja visu, lai daudzi loģiski domājoši policisti ar steigu stātos Sūnas k-ga arodbiedrībā. Valsts policijas priekšnieks un ministre skaidri pateica, ka gada laikā policistu skaits tiks samazināts par 2000 cilvēku. Pēc tā, ka pilnīgi netika noteikti atlaišanas kritēriji, piesolīti visādu sodu pastiprināšana, "demokrātijas beigas policijā" un ne vārda neminēts - kā šos cilvēkus pēc tam integrēs sabiedrībā (vai un kā valdība tos nodrošinās ar darbu), par cilvēkiem policistus šis pārītis neuzskata! Vai kāds ir padomājis - kāda atmosfēra valdīs visos policijas iecirkņos?

Tātad atlaišanas kritēriju nav, un es prognozēju pilnīgu priekšnieku un priekšnieķeļu patvaļu, pret kuru vienīgās zāles ir ..., pareizi, arodbiedrības! Ceru, ka par tādu negaidītu atbalstu, Sūnas k-gs ministrei vismaz kartiņu aizsūtīs... Lai paliek kartiņas, bet gada laikā ielās dabūt 2000 cilvēku ar prasmi rīkoties ar ieročiem, niknus, jo tie atlaisti pēc principa: "Es priekšnieks - tu muļķis!", bez valsts atbalsta un reālām perspektīvām - tā var dabūt tādas Jēkabpils kā ikdienu! Reformām ir jābūt pārdomātām un, pirmkārt, jāsāk no pašas ministrijas un visa veida pārvaldēm. Ja amata saglabāšana un pseidokārtības ieviešanas dēļ ar vieglu roku tiks upurēti tūkstošiem profesionāļu... Kad mūsu valstī sāks domāt arī par vienkāršiem darba rūķiem - vienalga, vai viņi ir ārsti, skolotāji, policisti vai fermeri? Kuri būs nākamie "īsināmie"? Vai pratīsim aizstāvēties?!

Jānis Miežagrauds

Interviju ar J.Miežagraudu lasiet šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!