Foto: Reuters/Scanpix
Kādreiz Vācijā bija Dr.Gēbels - gandrīz melu ģēnijs, tomēr salīdzinot ar šodienas Krievijas, ASV un Eiropas masu mēdijiem, var viņu droši saukt par amatieri. Mūsdienu speciālistiem tuvs nevis dubultas morāles princips, bet drīzāk "medus" tortes matrica, kurā aiz redzamas informācijas kārtas slēpjas 5-6 puspatiesības un cinisku melu "odziņas".

Īsāk sakot, es gribu prezentēt savu Ukrainas noteikumu analīzi, kuri, melu un noklusēšanas dēļ, lielākai tautas daļai ir nesaprotami.

TV "Krievija" auro par īpašo "krievu pasauli", kurā nevajag mācīties mītnes valsts valodu, var ignorēt šīs valsts kultūru un paražas, var pieprasīt otro valsts valodu u.t.t. (Kaut kur jau dzirdēti teksti, vai ne?!) Šī "pasaule" jāglābj no fašisma! Īstenībā šāis runas ir vienkāršs lielkrievu šovinisms, kuru atbalsta arī V.Putins, bet kaut kādu sliņķu dēļ, kuri dzīves laikā nevar apgūt vēl vienu valodu, viņš karot netaisās. Krīze Ukrainā nevis tur dzīvojošo krievu dēļ, bet slēpjas Ukrainas zemes dzīlēs, kurās ir pasaules trešās lielākās slānekļa gāzes iegulas. Tās gatava apgūt ASV firma "Chervon". Izmantojot atstrādāto tehnoloģiju, viņi gatavi jau pirmajā gadā ražot ~ 3 miljardi m3 gāzes un ar laiku ~10 miljardi m3 gāzes! Pilnīgi iespējams, ka tad visa Eiropa varēs nepirkt gāzi no "Gazprom" un tā būs Krievijas gan ekonomiskā, gan politiskā katastrofa...

Īpaši daudz gāzes ir tieši Doņeckas un Luganskas apgabalos. Saskaņā ar līgumu ar šī laika Ukrainas vadītājiem, firma "Chervon" ir "savākuši" ~80 tūkstošus ha lielu teritoriju (citos avotos daudz vairāk...), un grib sākt darbus. Krievija (lasīt "Gazprom") mēģina izveidot tur "Jaunkrievijas republiku" vai organizēt mūžīgu karu. Viņiem uzspļaut uz tautu asarām un asinīm- galvenais nauda un vara. No ASV puses "rullē" Ukrainā ASV viceprezidenta dēliņš, viņš ir viens no šī projekta pīlāriem. Tāpēc ASV valdība un Eiropas Savienības ierēdņi neredz, kas reāli notiek Ukrainā, kur valsts armija un citi bruņotie formējumi izmanto šajos apgabalos "izdedzinātas zemes" taktiku. Galvenais- piespiest šajā teritorijā dzīvojošos aizbraukt uz citiem Ukrainas rajoniem vai Krieviju. Ukrainas TV runā par cīņu pret teroristiem...., bet noklusē par gāzi.

Prezidentam Porošenko šis karš ļoti vajadzīgs, jo palīdz neatbildēt uz būtiskiem jautājumiem. Izmantojot mūsdienu tehnoloģiju, slānekļu gāzi iegūt var samērā lēti, viena vaina: teritorijā, kur iegūst šo gāzi, cilvēki dzīvot nevar! Augsne paliek indīga, ūdens nedzerams, tur pat koki neaug... Zemē taisa urbumus, spridzina slānekli, zemē iepumpē "ķīmiju", lai varētu savākt gāzi, protams, ka šajā procesā vietējie iedzīvotāji ir lieki. Nav cilvēku- nav jautājumu. Tāpēc vajadzīgs savādais karš. Man žēl cilvēku, kas dzīvo Ukrainā, gan ukraiņu, gan krievu, kurus, kā aklus cīņas suņus kūda ārzemju "naudas maisi".

P.S. Starp citu, slānekļa gāze ir arī Latvijā, varbūt kāds cer, ka no Latvijas mēs paši visi aizbrauksim...?!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!