Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 31. oktobrī, teju visā pasaulē tiek atzīmēts Helovīns, kad, kā ierasts, ļaudis ģērbjas baisos tērpos, grebj ķirbīšus un dalās spoku stāstos. Vairāki "Delfi Aculiecinieki" dalījušies ar fotogrāfijām, kā viņi atzīmē šo Visu svēto dienu.

Delfi Aculiecinieks" arī šogad aicināja iesūtīt reportāžas ar Helovīna svinēšanu, ērmīgajiem tērpiem, izgrebtajiem ķirbīšiem, kā arī tematiskiem dekoriem, ēdiena receptēm un pat pašsacerētiem spoku stāstiem.

Ance iesūtīja foto ar jociņu, kuru viņas brālis bija "pastrādājis" jau pāris dienas pirms Helovīna. Ance stāsta, ka tas ir rezultāts tam, ka "brālim tika dots uzdevums sagrābt lapas". Jokdaris lapas "iesaiņojis" miskastes maisā tā, lai tas izskatās pēc iesaiņota līķa.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt Linda iemūžinājusi, kā tiek svinēts Helovīns viņas darbavietā. Linda un viņas kolēģi sarūpējuši gan pienācīgus dekorus, tostarp izgrebtu ķirbi, sveces, gan arī tematiskas uzkodas.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Gunita iesūtījusi foto, kurā redzama ķirbī izgrebta raganiņa. "Šogad gribējām ko savādāku, tad nu tikām pie ķirbī izgrebtas raganas," dalās Gunita.
Foto: DELFI Aculiecinieks

Talsinieks Andris gan ir sašutis par Helovīnos notiekošo. Visu svēto dienas vakarā bērni nolēmuši pajokoties, atstājot uz Andra mājas durvīm nelielu "pārsteigumu". "Helovīni nav, nebūs un nekad nav bijuši latviešu svētki. Bērni iedomājas, ka uz šiem svētkiem var izbraukt ar savu nekrietnību," portālam "Delfi" raksta Andris. Tāpat viņš lūdz atsaukties visus, kuriem ir kāda informācija par to, kurš šo joku pastrādājis.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Gaidīsim arī no tevis stāstus, kuros pastāsti par savu ērmīgāko atgadījumu Visu svēto dienas vakarā. Tāpat, iespējams, vēlies dalīties ar paštaisīta ķirbju pīrāga recepti vai, piemēram, iesūtīt pamācību, kā izveidot ērmīgu Helovīna dienas grimu. Sūti foto, video vai reportāžu uz aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Helovīns".

Atgādinām, ka visas "Delfi Aculieciniekam" iesūtītās reportāžas pretendē uz mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!