Turpinām konkursu ""Delfi" lasītāju gada fotogrāfija". Esam apkopojuši otrās kārtas rezultātus - autorus un foto, kuri ieguvuši tiesības pretenedēt uz galveno balvu - dāvanu karti 20 latu vērtībā restorāna "Gan Bei" apmeklējumam.

Ar konkursa noteikumiem joprojām varat iepazīties šeit. Aicinām pievērst uzmanību tam, ka fotogrāfiju aprakstos vēlamies lasīt ne vien to, kas tajās redzams, bet arī to, kā attēli tapuši. Pastāstiet, kas palicis aiz kadra. Ļoti lielu daļu sūtījumu atsijājām, jo fotogrāfiju apraksts bija apmēram šāds: "Skaists rudens rīts Rīgā", kas nav pietiekami.

Vēl kāda bieži izplatīta kļūda - pārāk mazs attēla izmērs vai izpalikuši EXIF dati.

Publicējam šīsnedēļas 10 labākos darbus. To virsraksti ir gan pašu autoru, gan arī redakcijas veikums. Kā iepriekš, arī šoreiz darbi kārtoti hronoloģiskā secībā, nevis atspoguļojot redakcijas izvēli.

Trešā pusfināla darbus apkoposim un publicēsim 27. decembrī, atlasot 10 labākos no 20. līdz 26. decembrim iesūtītajiem pieteikumiem.. Savu pieteikumu ar norādi "Gada fotogrāfija" sūti uz aculiecinieks@delfi.lv.

1. Es -Sniega motocikls

Daina Pelēce: Šīs fotogrāfijas fiksētas, pastaigājoties Ropažu apkārtnē. Biju paņēmusi līdzi savu "zoodārzu" (viens kaķītis palika aiz kadra) pastaigāties un fotografēties uz skaisto ziemas skatu fona. Rižais kaķītis Minka par savu pirmo ziemu bija sajūsmā: skrēja, lēca, spēlējās ar sniegpārsliņām..."

2. Jaunā ziemeļniece

Anastasija: "Fotogrāfijas tapušas martā pie jūras. Mana jaunākā māsa drošsirdīgi stāv uz ledus krāvumiem. Vislielākās grūtības ir uz tiem tikt, jo ir diezgan augsti. Pēc vairākiem mēģinājumiem manai māsai tas tomēr izdevās!".

3. Tornado Baltijas jūrā

Artjoms: "Fotogrāfija fiksēta Rīgas līcī, pa ceļam no Roņu salas. Skats mūs visus ārkārtīgi pārsteidza, jo tornado taču vienmēr ir licies kaut kas ļoti tāls un eksotisks. Šis brīnums turpinājās apmēram desmit minūtes, izdevās to notvert visjaudīgākajā brīdī, kad kuģis pamet Rīgas ostu".

4. Vecāki, vingrojiet biežāk, bērni to novērtēs!

Oļegs: "Foto radīts augustā bērnu laukumiņā, Rīgā, Bastejkalnā. Uz tā redzama mamma un meita. Vērodama neveiklās meitas kustības, iemēģinot kāpšļus, mamma tomēr neizturēja un nolēma sniegt "meistarklasi". Un, jāatzīst, tas viņai arī izdevās! Mamma acīmredzami iekarsa, tādējādi pārteidzot arī savu meitu, kas aizrautīgi vēroja negaidīti veiklo priekšnesumu".

5. Roku darbs

Jekaterina: "Šis portrets fiksēts 2013. gada 24. oktobrī Ķīnas pilsētiņā Sučžou pa ceļam uz slaveno "Pieticīgā ierēdņa parku". Ceļš uz to ir pilns ar suvenīru, vietējo amatnieku un meistaru tirgotavām. Meistari šeit darina šedevrus tūristu acu priekšā. Attēlā redzams, kā ķīniešu skulptors pabeidz šīs simpātiskās meitenes krūšutēlu. Pats savu krūšutēlu ikviens tūrists var iegūt par 10 latiem 20 minūšu laikā."

6. Briedis sauc...

Dzintra Žvagiņa: "Septembra beigās man bija izdevība vērot briežu bauru. Tas bija gan interesanti, gan nedaudz bailīgi, jo dzīvnieki ir neprognozējami, it īpaši baura laikā. Fotogrāfējot tika pavadīti 3 rīti...".

7. Topošais fotogrāfs

Agnese Luksa: "Es biju līgavas māsas draudzenes kāzās, bet, protams, nevarēju atstāt savu fotoaparātu mierā un vienkārši izbaudīt šo pasākumu. Arī viņas jaunākais dēliņš Čārlijs nevarēja nosēdēt mierā. Es vēl nekad neesmu redzējusi piecgadīgu bērnu tik ļoti sajūsminātu par fotoaparātu. Viņš fotografēja visu vakaru - visus un visu, ikreiz noknipsējot, ķiķināja. Tā mēs viens otru iemūžinājām vakara gaitā. Viņš fotografēja mani, kad es fotografēju viņu. Pēc 20 gadiem, kad viņš būs profesionāls fotogrāfs, mana bilde būs liecība tam, kā tas sākās :D".

8. Monta

Renārs: "Šī bilde tapusi vasaras vienā no karstākajām dienām. Devāmies ar draugiem atpūsties pie jūras. Meitenēm biju apsolījis bildes ar saulrietu fonā, kuru mēs nokavējām, tāpēc bildējāmies pilnīgā tumsā. Un, pavisam negaidīti, man izdevās radīt vienu no precīzākajām bildēm, kādu līdz šim esmu fiksējis. Diena patiešām bija izdevusies! :)".

9. Draugi, galvenais ir nenovecot sirdī!

Arturs: "Jauka septembra diena, jau krēslo. Pastaigājoties ar sievu un bērnu gar Daugavu Baltkrievijas pilsētā Polockā, noknipsēju sev par atmiņu vienu fotogrāfiju, kad pēkšņi manā redzes laukā nonāca ļoti mīlīgs pārītis. Es uztaisīju pāris kadru. Ejot tālāk mēs ieraudzījām, ka šis pāris jau sen vairs nav jaunieši. Sirmie mati gan viņiem netraucēja vienam otrā raudzīties mīlas pilniem skatieniem, mulsi smaidīt un apskauties! Galvenais, draugi, ir nenovecot savā sirdī!".

10. Varšavas klēpjvāverīte

j n: "Foto radīts 2013. gada februārī agri no rīta vienā no Varšavas parkiem. Lai uzņemtu šo fotogrāfiju, nācās zvēriņu piebarot ar Rīgas konfektēm".

11. Visas otrās kārtas fotogrāfijas

Lūk, šeit apkopotas konkursa otrās kārtas fotogrāfijas vienā albumā:

Savukārt šeit pirmo finālistu darbi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!