Foto: LETA
Vairāk par 1,5 gadu atpakaļ esmu atklājis Dieva klātbūtni savā dzīvē. Par šo notikumu esmu pateicīgs mūsu draudzes prāvestam, kas ir ļoti ticīgs un labs priesteris. Pēc viņa aicinājuma šogad pat esmu devies svētceļojumā uz Aglonu, lai ieklausītos un atklātu Dieva noslēpumu vēl vairāk, jo mana dvēsel ir izslāpusi pēc Visaugstākā. Svētceļojumā esam bijuši vairākas nedēļas un kopsummā nogājām virs 250 kilometriem, lai upurētos un aizlūgtu arī par mūsu zemi.

Pirmo reizi savā dzīvē esmu piedzīvojis tik brīnumainu kopību ar brāļiem un māsām Kristū, kad 14. augustā visi kopā gājām, lūdzoties Krusta ceļu. No lūgšanu pārpilnības mana dvēsele dziedāja. Tāpēc ar nepacietību gaidīju 15. augustu, kad katoļi svin Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus.

Sagaidīju svētkus ar asarām acīs. Es nekad nebiju tik publiski pazemots un apspļaudīts, kā tas notika 15. augustā Svētajā Misē, ko vadīja kardināls Jānis Pujats. Man bija sajūta, ka mūsu baznīcas vadītājs ir sajaucis publikas, kuras priekšā viņš uzstājās. Jo viņa uzruna tik reti parādījās Dieva Vārda skaidrojums vai aicinājums uz lūgšanu, lai mēs atklātu savā dzīvē Jēzus klātbūtni, bet tā vietā mums bija jānoklausās priekšvēlēšanu aģitācija un pazemojumu samazgas.

Kardināls vairākkārt piesauca politisko apvienību "Par labu Latviju!", kurā viņaprāt ir Dieva cilvēki, godīgi cilvēki, pazemīgi un pat Dievam ticīgie. Bet patiesībā ir pretējā – visiem kristiešiem ir ļoti labi zināms, ka apvienības "Par labu Latviju!" mājas lapas redaktors ir Nils Sakss (īstajā uzvārdā Nils Konstantinovs). N. Sakss ir grāmatas "Paradīze atnāks ārieša izskatā" autors, "Sātana Bībeles" tulkotājs un izdevējs, kas popularizē sātanu starp Latvijas iedzīvotajiem. Tāpēc man, kā kristietim un katolim nav saprotams, kādēļ kardināls Jānis Pujats tā slavēja šo politisko apvienību, kuras biedrs slavē sātanu!? Vai tas nav būtisks arguments, lai reizē ar "Karaļa kalna" atbalstītājiem arī viņus izslēgtu no baznīcas, nevis nosēdinātu goda vietā? Vai nauda, ko ir iemaksājusi PLL, lai rīkotu Aglonas svētkus ir svarīgāka, nekā cilvēka dvēsele? Izskatījās, ka AŠ2 ir nopirkuši mūsu kardinālu un viņš vairs nekalpo Dievam, bet mamonai. Bet Bībele, ko par brīnumu visiem ticīgiem piesauca pat kardināls, māca: "Jūs nevarat kalpot Dievam un mamona reizē".

Tāpat kardināls tik asi vērsās pret latviešu tautas tradīcijām un kultūras projektiem, ka pats pat aizmirsa, ka latviešu kapu svētku tradīcijas nāk no mūsu senčiem, kad tie apmeklēja kapsētas, lai aizlūgtu par savu senču dvēselēm. Tika kritizētas pasaules reliģijas, kā arī sektas, kas vairojas Latvijā kā sēnes pēc lietus. Tikai atkal pats kardināls nepamanīja, vai negribēja pamanīt, ka viņam aiz muguras sēž sektanti, tā piemēram, atkal no politiskās apvienības "Par labu Latviju!" biedre – sektante Inta Feldmane. Saeimas deputāte Inta Feldmane ir sektas "Jaunā Paaudze" locekle. Kādu laiku atpakaļ visiem Latvijas iedzīvotājiem bija iespējams noskatīties portālā www.youtube.com, kā viņa nonākot transa stāvoklī, raustās sektas seansa laikā. Man kā Katoliskās baznīcas loceklim, ko arī vēl pārstāv kardināls Jānis Pujats paliek bail, ka šāds cilvēks balsojot Saeimā lemj par manu likteni. Un te atkal, kur skatījās godājamais kardināls – nav saprotams. Bet kardināls no kanceles vēl mani aicina balsot par šo apvienību.

Man bija ļoti sāpīgi, klausoties šo uzrunu, jo šķiet, ka nauda arī šoreiz pārņēma pat Dieva vīru – kardinālu, kas tik bezkaislīgi ar savām lūpām, kas slavina Dieva Vārdu, slavināja mamonu.

Atgriežoties no šī svētceļojuma, gāju pie sava prāvesta, lai viņš man izskaidrotu, kāpēc tādas lietas notika Aglonā, kāpēc mūsu Baznīcas galva šādi rīkojās? Bet no prāvesta saņēmu vienu atbildi, ka arī par kardinālu ir daudz jālūdzas, jo viņu sātans kārdina vēl biežāk, nekā mūs vienkāršus cilvēkus.

Bet, vai pats kardināls būs tik drosmīgs un spēs publiski atvainoties ticīgai tautai un visai Latvijas Romas Katoliskajai Baznīcai, ka 15. augustā ir sludinājis maldu mācību, kā arī slavinot AŠ2 no baznīcas kanceles, pazemojis visus katoļticīgos ļaudis?

Augsti godājamais, kardināl, es lūgšos par Jums, lai Jūs izvēlētos slavināt tikai Dieva Vārdu, aicinot ticīgos ļaudis uz lūgšanu un mieru, nevis naidu starp pasaules reliģijām, ko Jūs kūdījāt Aglonā! Lai Dievs Jums ir žēlīgs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!