Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" ar lūgumu līdzcilvēkiem palīdzēt atrast pirms daudziem gadiem Rīgā bērnunamā nošķirto māsu Zani Oļševsku vērsusies Kristīne Esīte (attēlā), (pirms adopcijas Una Oļševska): "Zane, lūdzu, atsaucies!"

Kristīne dzimusi 1978. gada 2. decembrī, bet meklētā māsa Zane ir trīs gadus vecāka, dzimusi 1975. gadā. Mazotnē māsas kopā mitinājušās Kapseļu ielas bērnunamā. Vēlāk Zani pārvietoja uz bērnunamu Imantā.

Kristīnes palīgs meklējumos Guntis Žiemelis portālam "Delfi" raksta, ka sieviete māsu mēģinājusi atrast, lūdzot palīdzību Latvijas valsts institūcijām. Šis ceļš izrādījies laikietilpīgs un bezjēdzīgs.

Pārsūtītajā vēstulē portālam "Delfi" lasāms, ka Kapseļu ielas bērnunama pārstāvji ziņas par bioloģiskajiem radiniekiem nesniedz, kā arī brīdina par iespējamu atteikumu Latvijas Valsts arhīvā.

"Saziņa ar Latvijas birokrātiskajām institūcijām jau prasījis daudz laika un nervu, bet rezultāts – nekāds. Kristīne ļoti cer uz mediju spēku un to, ka cilvēki nebūs vienaldzīgi," cerību izteic Guntis.

Ja kādam no lasītājiem ir ziņas par meklēto Zani, lūgums sazināties ar Gunti Žiemeli, rakstot uz e-pastu ziemelis.gu@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!